Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Április 11. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Versenyeztek megyénk hivatásos tűzoltói

Versenyeztek megyénk hivatásos tűzoltói

Helytálltak a rábaközi tűzoltók.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága ez évben tizenkettedik alkalommal hirdette meg az országos tűzoltó szakmai vetélkedő sorozatot. A felmenő rendszerű verseny megyei fordulóját a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság április 10-én Mosonmagyaróváron tartotta meg.

A vetélkedőn nagy hangsúlyt kaptak az elméleti tudás mellett a gyakorlati feladatok. A megyei megmérettetés kiemelt célja az országos döntőn való indulási jog megszerzése volt.

A versenyen életszerű feladatokat kellett megoldani, káreseményeket felszámolni a szakfelszerelések, illetve a technika kihasználásával. A feladatsor végrehajtása során az alapvető szakmai előírások, szabályok betartása mellett a végrehajtási idő is nagyon fontos volt. A sikeres végrehajtáshoz elengedhetetlen volt a megfelelő fizikai erőnlét, az alternatívák felismerése, kihasználása. Az előírások figyelmen kívül hagyása büntetőpontokkal járt. A gyakorlati rész magába foglalta a gépkocsivezetők egyéni értékelésébe is beleszámító vezetéstechnikai feladatsort. A megyei versenyen a megyei igazgatóság illetékességi területén működő hivatásos tűzoltó-parancsnokságok csapatai vettek részt.

A versenyfeladatok a következők voltak:

Szakmai elméleti feladatlapok kitöltése.

Gépjárműfecskendő részére kialakított rutinpályán különböző vezetéstechnikai feladatok végrehajtása, ahol előre haladva, majd tolatva is kellett szlalomozni és milliméteres pontossággal leparkolni.

Tűzoltási feladat, amely egy összetett feladat volt. Egy többszintes oktatási intézmény pincéjében keletkezett tűz, a karbantartó megpróbálta eloltani, de a nagy füst miatt rosszul lett, és az épületben rekedt. A tűzzel érintett helyiségben veszélyes anyagot is tároltak.

Műszaki mentési feladat: Egy személyautó a 86-os főúton terelőelemeknek hajtott és közéjük szorult. A kocsi ajtajait nem lehetett kinyitni, az autóba szorult ember megsérült.

A tűzoltóknak mind a tűzoltási, mind a műszaki mentési helyszínen a sérülteket kellett kimenteniük, de feladataik során több akadályba ütköztek. A tűz eloltása mellett például a veszélyes anyagot is be kellett azonosítaniuk, a létszámot kellett ellenőrizni. A műszaki mentésnél pedig már az elemek közé szorult autó megközelítése sem volt egyszerű feladat, mind a négy csapat szinte azonos eszközökkel, de mégis más módon oldotta meg a feladatot - sikeresen.

Csapatverseny kategóriában az alábbi eredmények születtek:

1. helyezés Mosonmagyaróvár Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság (immár a negyedik alkalommal)

2. helyezés Győr Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

3. helyezés Kapuvár Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

4. helyezés Sopron Hivatásos Tűzoltó-parancsokság

Irányító kategóriában Kobl Károly tűzoltó százados a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról, beosztott tűzoltó kategóriában Ujházi Roland tűzoltó törzsőrmester a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról, míg gépjárművezetői kategóriában Szabó Róbert tűzoltó főtörzsőrmester, szintén mosonmagyaróvári tűzoltó szerezte meg az első helyet.

Az összesített csapatversenyt tehát idén is a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata nyerte meg, így ismét ők képviselhetik megyénket az országos versenyen majd augusztus végén.

A győztes csapat

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 16. 10:19, vasárnap | Helyi

Police Coffee - kávé mellett beszélgettek a rendőrök a járókelőkkel a vagyonvédelemről Csornán

A megyei rendőr-főkapitányság és a csornai Rendőrség bűnmegelőzési szakemberei a Szent István téren várták az érdeklődőket.

2019. Június 15. 10:00, szombat | Helyi

Nyári időszakban a gyorsabb az ügyintézés, rövidebb a várakozási idő

Legyen harminc percünk a biztonságért!

2019. Június 14. 16:00, péntek | Helyi

Vasárnap éjfélig érvényben marad a legmagasabb, harmadfokú hőségriadó

Egyelőre nem csillapodik a kora nyári hőség

2019. Június 14. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?