Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 06. 09:27, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Évértékelő a szanyi egyházközségben.

Évértékelő a szanyi egyházközségben.

Értékelte a 2011-es évet a szanyi egyházközség képviselő-testülete.

Varga Pál az egyházközség képviselő-testületének elnöke tartotta a beszámolót:
Főtisztelendő Plébános Úr!
Újra eltelt egy esztendő, ismét eljöttünk, hogy Isten áldásával kísért békés boldog új esztendőt kívánjunk az egyházközség nevében. Köszönjük egész éves áldozatos munkáját.

Fontos a gyerekekkel és az ifjúsággal való törődés, de nem lehet kihagyni az idős, beteg, elhagyott embereket sem, hisz Plébános Urunk rendszeres látogatója az öregek napközi otthonának, mindig elbeszélget gondjaikról, és mindig van hozzájuk vigasztaló szava.
A lelki megújulásra sok lehetőség van, hisz itt vannak a szép ünnepeink: mindig megható a jubiláló házaspárok miséje, a nagyböjti és karácsonyi lelkigyakorlatok, a feltámadási és az úrnapi körmenet. Mindig kiemelkedő a Rábaköz legnagyobb búcsúja, a Szent Anna búcsú.
A Szent Anna kápolnánál még több rendezvény is van. A májusi litániák, ministráns találkozók, a Nagyboldogasszony és Kisboldogasszony ünnepek előestéin bemutatott szentmisék. XVI. Benedek pápa a 2011-es évet a családok évének hirdette meg. A Máltai
Szeretetszolgálat szanyi csoportjának szervezésében nagy sikerű családi napot tartottak, ahol csoportos beszélgetésekkel, táncházzal, zenével, játékkal, közös ebéddel töltötték a vidám napot, ami után közösen hálaadó szentmisén vettek részt.
Nagy sikere volt az élő betlehemnek, ahol a karácsonyvárást régi vásári forgatagban mutatták be. Szép volt a Harmónia kórus ádventi koncertje.
Szeretném megköszönni a kántorasszony és a Dalárda munkáját, akik szabadidejüket feláldozva járnak próbákra. Köszönöm a képviselőtestületnek, hogy részt vettek ünnepeinken, részvételükkel emelték ünnepeink fényét. Szeretném megköszönni mindazon kívülállók munkáját, akik sokszor, nagy szeretettel segítették az egyházközséget.
Szeretném megköszönni polgármester úrnak, a Polgármesteri Hivatalnak, a képviselőtestületnek, hogy anyagilag és munkájukkal is támogatják az Egyházközséget.
A Dózsa TSZ-nek, akik, komoly anyagi segítséggel járultak hozzá a plébánián lévő pinceépület rendbetételéhez.
Külön szeretnék köszönetet mondani a Máltai Szeretetszolgálat szanyi csoportjának, akik az idősek farsangjától a karácsonyi vásár forgatagán át, a gyerekek karácsonyi csomagjainak kiosztásáig tevékenyen részt vesznek a falu egyházi és társadalmi életében.
Nem utolsó sorban szeretném megköszönni a Vadásztársaságnak, hogy hozzájárult a mai este kellemes eltöltéséhez.
Plébános Urunkat arra kérjük, a jövőben is hivatásához méltón munkálkodjék köztünk.
Áldja meg az Úr Jézus, és adja meg mindazt a kegyelmet, melyre szüksége van ahhoz, hogytovábbra is, mint eddig, az ő szeretetével munkálkodhassék köztünk, szanyi hívei között.
Adjon az Úr Jézus Plébános Úrnak az új évben testi lelki erőt, egészséget és sok kegyelmet,hogy terveit, Isten akarata szerint lelki üdvösségünk érdekében valóra tudja váltani, ésezáltal az új évben nagyon sok lelki örömben legyen része.

Címkék: szany

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei