Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Március 25. 11:26, kedd | Belföld
Forrás: mszp.hu

Veszélyben a választások tisztasága!

Veszélyben a választások tisztasága!

Haladéktalan vizsgálatot követel a Kormányváltó szövetség.

Az ötpárti, kormányváltó szövetség a nemrég nyilvánosságra került új bizonyítékok fényében felszólítja a választások lebonyolításáért felelős szerveket, hogy haladéktalanul vizsgálják meg a leadott ajánlási íveket, mert a megalapozott gyanú szerint kamupártok jelöltjei másolt adatokkal szereztek jogot az indulásra.

Ezekkel a személyes adatokkal az érintett pártok visszaéltek, ami jól mutatja, hogy az ajánlásgyűjtés fideszes rendszere nem a demokratikus versenynek, hanem a választók kihasználásának és megtévesztésének kedvez. Kijelenthető, hogy Magyarországon veszélybe került a választások tisztasága – ez pedig a mindenkori kormány felelőssége.

Tegnap bejárta az internetet az a felvétel, amelyen a Magyarországi Cigány Párt (MCP) egykori aktivistája számol be öt konkrét párt csalási módszereiről az ajánlásgyűjtéssel kapcsolatban. Ez a bizonyíték is alátámasztja azt a többször megfogalmazott gyanút, hogy az új rendszer ezer sebből vérzik, a hibák ráadásul a Fidesz hatalmon maradásának kedveznek.

A kormánypárti befolyás alatt álló állami szervek és a rendőrség eddig minden alkalommal elutasították a gyanú kivizsgálására vonatkozó kéréseket, mondván, nem az ő dolguk vizsgálni, hogy egy-egy íven melyik aláírás hiteles és melyik nem, csupán formai feltételek meglétét tudják ellenőrizni. Ez cinikus és elfogadhatatlan érvelés: a zavaros helyzet legnagyobb haszonélvezője ugyanis épp a kormánypárt, amely olyan választási szabályokat erőltetett Magyarországra, amelyek a kormányváltást akaró szavazatokat megosztják, kioltják.

A csalásra ösztönző rossz szabályozás segítette a kamupártok megjelenését: ennek és nem az Orbán-rezsim alatt virágzó demokráciának köszönhető az, hogy ismeretlen múltú és szándékú pártok neveitől lett minden korábbinál hosszabb a szavazólap.

A szabad és tisztességes választások feltételeinek biztosítása a mindenkori kormány felelőssége. Ha az Orbán-kormány nem követ el mindent az ajánlásgyűjtési anomáliák kivizsgálásáért, azzal indirekt módon elismeri: a választások befolyásolásában működik közre.

MSZP-DK-Együtt-PM-MLP

Címkék: választás 2014

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben