Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 02. 14:09, szerda | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Videó a hajóbaleset előtti utolsó percekről

Videó a hajóbaleset előtti utolsó percekről

Új videót mutattak be a közel két évvel ezelőtti philadelphiai kacsahajó-balesetről a két magyar áldozat szüleinek ügyvédjei kedden, philadelphiai sajtótájékoztatójukon – jelentette a CBSlocal hírportál.

A felvételen látszik, amint a kacsahajó személyzetének egyik tagja a vontatott bárkával való ütközés előtti másodpercekben beugrik a vízbe. Közben látható az is, ahogy a hajó 35 utasa sietve felveszi a mentőmellényt – mondta az egyik ügyvéd, Robert Mongeluzzi.

A személyzetnek 11 perce és 46 másodperce volt arra, hogy figyelmeztesse az utasokat a várható ütközésre, de nem használták ki ezt az viszonylag hosszú időt, csak 45 másodperccel a baleset előtt szóltak nekik, és ez az idő kevés volt a mentőmellény felvételére – tette hozzá.

Néhány nap múlva kezdődik Philadelphiában az a polgári per, amelyet a magyar szülők indítottak a vontatóhajót üzemeltető cég ellen.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.