Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Március 02. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Videójátékkal kezelhető a diszlexia?

Videójátékkal kezelhető a diszlexia?

Megtalálták a diszlexia egyik lehetséges kezelési módját, amire biztosan nem fognak panaszkodni a gyerekek: ez a videójáték. Olasz kutatók ugyanis arról számoltak be, hogy az olvasási problémával küzdő gyerekek jobban teljesítettek a különböző teszteken azt követően, hogy egy órát játszottak videójátékkal - írja a Health Day.

Ennek oka a kutatók szerint az lehet, hogy egy ideig ilyenkor egy dologra összpontosítanak. Az azonban nem világos, hogy a videójáték maga közvetlenül javította-e a diszlexiás gyerekek teljesítményét. Hogyha igen, senki sem tudja, mennyi ideig tarthat a hatás, s hogy ez a stratégia egy jobb megközelítése lenne a kezelési módszereknek.

Andrea Facoetti, professzor-asszisztens szerint, aki a tanulmány társszerzője, hogyha a videójátékok valóban segítenek, akkor sem lehet azokat öngyógyító kezelésként alkalmazni, hanem mindenképpen orvosi segítség szükséges hozzá.

Összehasonlítva azt találták, hogy azoknak a gyerekeknek, akik akciójátékkal játszottak, jelentősen javult az olvasási készségük, mint azoknak, akik egy intenzív, olvasási készséget javító kurzuson vettek részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.