Városlista
2023. január 31, kedd - Marcella

Hírek

2015. Április 28. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt/Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrkézen a csaló csatornatisztító

Rendőrkézen a csaló csatornatisztító

A Pannon-Víz figyelmeztetett, a rendőrség intézkedett.

- Csókolom, az angolvécé és az akna közti csatornát jöttünk megtisztítani, a főnökkel meg van beszélve, ide lesz szíves bélyegezni...- szerencsére a belvárosi kávézó főpincére már hallott efféle „lehúzásokról” így azonnal hívta a főnököt, aki persze semmilyen megrendelést nem adott. Ismét trükkös csatornatisztítók járták a környéket, néhány helyen próbálkoztak, és ha már nagyon forró lett a talaj a lábuk alatt, továbbálltak. Szinte mindig iskolákat, irodákat, üzleteket, benzinkutakat vettek célba. Gyakran azt a látszatot keltették, mintha megrendelt munkáról lenne szó. Valami keveset dolgoztak is, de a számla irreálisan magas, a tisztességes ár nyolc-tízszeresét is elkérték. A rendőrség a csatornatisztítók nyomába eredt.

A közterületi víznyelők, csatornák és aknák tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt. Ezt a vízmű dolgozói ingyenesen, Pannon-Víz-logós, sötétzöld egyenruhában végzik. Ha valaki víznyelő vagy csatornadugulást szeretne bejelenteni, akkor a 06 80 20 40 86 telefonszámon éjjel-nappal megteheti. A saját ingatlanjába, lakásába, bérleményébe pedig mindenki jól gondolja meg, hogy kit enged be! Hibabejelentésnél az "igazi csatornatisztítók" mindig a bejelentőt keresik, név és telefonszám alapján.

A Pannon-Víz figyelmeztetése után a rendőrség arról tájékoztatott, hogy eredményes lett a nyomozás.

Az eddigi adatok alapján a gyanúsított 2015. április 27-én 14 óra 30 perc és 16 óra közötti időben Győr-Belváros több üzletébe csatornatisztítási munkálatok elvégzésére hivatkozva bement, és az ott dolgozóktól pénzt csalt ki. A terhelt a munkát nem végezte el, azonban megrendelőlapot és számlát állított ki a sértettek részére, akik azt gyanútlanul kifizették. Nem mindenki volt tehát olyan szerencsés, mint a fent idézett kávézó tulajdonosa.

A rendőrök a 27 éves dunaföldvári férfit Győrben elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók a ruházatából a hamis számlákat lefoglalták és gyanúsítottként kihallgatták.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 31. 16:00, kedd | Helyi

Csorna közelében egy vasúti átjárójában egy nő letörte a sorompót, és áthajtott a vonat előtt

Biztonsági kamera rögzítette az esetet.

2023. Január 31. 13:00, kedd | Helyi

Eltűnt ez a fiatal lány, a rendőrség keresi

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a fiatal megtalálásában.

2023. Január 31. 09:00, kedd | Helyi

A megyében az elmúlt héten ötven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 4. héten történt

2023. Január 30. 16:00, hétfő | Helyi

Tragikus körülmények között elhunyt a Csornai Múzeum egykori igazgatója

Szalontay Judit (1947-2023)