Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Április 28. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt/Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrkézen a csaló csatornatisztító

Rendőrkézen a csaló csatornatisztító

A Pannon-Víz figyelmeztetett, a rendőrség intézkedett.

- Csókolom, az angolvécé és az akna közti csatornát jöttünk megtisztítani, a főnökkel meg van beszélve, ide lesz szíves bélyegezni...- szerencsére a belvárosi kávézó főpincére már hallott efféle „lehúzásokról” így azonnal hívta a főnököt, aki persze semmilyen megrendelést nem adott. Ismét trükkös csatornatisztítók járták a környéket, néhány helyen próbálkoztak, és ha már nagyon forró lett a talaj a lábuk alatt, továbbálltak. Szinte mindig iskolákat, irodákat, üzleteket, benzinkutakat vettek célba. Gyakran azt a látszatot keltették, mintha megrendelt munkáról lenne szó. Valami keveset dolgoztak is, de a számla irreálisan magas, a tisztességes ár nyolc-tízszeresét is elkérték. A rendőrség a csatornatisztítók nyomába eredt.

A közterületi víznyelők, csatornák és aknák tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt. Ezt a vízmű dolgozói ingyenesen, Pannon-Víz-logós, sötétzöld egyenruhában végzik. Ha valaki víznyelő vagy csatornadugulást szeretne bejelenteni, akkor a 06 80 20 40 86 telefonszámon éjjel-nappal megteheti. A saját ingatlanjába, lakásába, bérleményébe pedig mindenki jól gondolja meg, hogy kit enged be! Hibabejelentésnél az "igazi csatornatisztítók" mindig a bejelentőt keresik, név és telefonszám alapján.

A Pannon-Víz figyelmeztetése után a rendőrség arról tájékoztatott, hogy eredményes lett a nyomozás.

Az eddigi adatok alapján a gyanúsított 2015. április 27-én 14 óra 30 perc és 16 óra közötti időben Győr-Belváros több üzletébe csatornatisztítási munkálatok elvégzésére hivatkozva bement, és az ott dolgozóktól pénzt csalt ki. A terhelt a munkát nem végezte el, azonban megrendelőlapot és számlát állított ki a sértettek részére, akik azt gyanútlanul kifizették. Nem mindenki volt tehát olyan szerencsés, mint a fent idézett kávézó tulajdonosa.

A rendőrök a 27 éves dunaföldvári férfit Győrben elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók a ruházatából a hamis számlákat lefoglalták és gyanúsítottként kihallgatták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.