Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 29. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Vigyázó rendőrszemek az iskolákon

Vigyázó rendőrszemek az iskolákon

Országos program a gyermekbalesetek megelőzésére.

Szeptemberben egyenruhások biztosítják a közlekedés rendjét a frekventált helyen lévő tanintézményeknél, év közben pedig előadásokkal segítik elő a bűn- és baleset-megelőzést Győr-Moson-Sopron megyében, ahol az iskolarendőrök felkészülten várják a szeptember elsejei tanévkezdést.

Az oktatási intézmények környékén a hirtelen megnövekvő gyalogos és gépjármű forgalom miatt megnő a gyermekek veszélyeztetettsége. A tanulók életkori sajátosságaiból adódóan még a nyári élmények hatása alatt vannak, a gépjárművezetők, pedig elszoktak az iskolák közelében megnövekvő gyalogos forgalomból.

A figyelemfelkeltés érdekében a közterületen szolgálatot ellátó állomány az iskolák környékén fokozott figyelmet fordít a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére, a gyermekek biztonságos közlekedésének elősegítésére. A tanulókra leselkedő veszélyek elhárítása érdekében rendőrök felügyelik az intézmények bejáratánál a reggeli csúcsforgalomban a közlekedést. Az ellenőrzésbe a polgárőrség tagjait is bevonják.

Győr-Moson-Sopron megyében a 2008. szeptember elsejétől életre hívott „Az iskola rendőre” program beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Tanulók, szülők, tanárok személyes kontaktust alakítottak ki az intézményükben munkálkodó egyenruhásokkal, akiknek fontos a gyermekekkel történő szimpátiás kapcsolat kialakítása, a gyermek és rendőr közötti párbeszéd, a pozitív "rendőr-kép".

Címkék: iskola, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás