Városlista
2023. március 21, kedd - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2018. Május 09. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vigyázzunk egymásra az utakon!

Vigyázzunk egymásra az utakon!

A kétkerekűvel közlekedők baleseti kockázata átlag feletti.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt időszakban, több olyan közúti közlekedési baleset történt, amelyben főként gyalogosok, kerékpárosok és motorosok sérültek meg.

A megyei rendőr-főkaptányság Baleset-megelőzési Bizottsága a közlekedési balesetek megelőzése érdekében felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az időjárási viszonyokat, azok változását mindig vegyék figyelembe, és ennek megfelelően közlekedjenek. A melegfrontok hozzájárulhatnak a balesetek bekövetkezéséhez, mivel a legtöbb ember érzékeny azokra.

A kétkerekűvel közlekedők baleseti kockázata átlag feletti, mivel őket nem védik olyan biztonsági eszközök, mint a gépjárművezetőket. A közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve, ezért esetükben különösen fontos, hogy mindig az időjárási látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek. Saját életük és testi épségük megóvása érdekében viseljenek védő ruházatot, bukósisakot.

A gyalogos mielőtt az úttestre lépne köteles meggyőződni annak veszélytelenségéről. Éjszaka és korlátozott látási viszonyok között viseljenek láthatósági mellényt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

A motorkerékpárosok testi épségének megóvásában nagy szerepe van a megfelelő védőruházat és bukósisak kiválasztásának. Az egyre melegebb időjárásban többen nem veszik fel a megfelelő védőruházatot, azonban az motorozáskor az időjárásra való tekintet nélkül szükséges. Egy-egy hosszú úton akár többször álljanak meg, könnyítsenek a ruházaton, frissítsék fel magunk, de amikor újra motorra ülnek, vegyék fel a védőfelszereléseket!

A gépkocsivezetők mellett a motorosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává. A láthatóság, észlelhetőség biztosítása, a kiszámíthatóság, a KRESZ előírások betartása mind-mind fontos láncszeme a biztonságuknak.

Külön ki kell emelni a sebességhatárok betartásának fontosságát! Sok baleset elkerülhető lenne, ha a járművezető megengedett legnagyobb sebességgel haladna a veszélyhelyzet kialakulásának pillanatában. Amennyiben mégis bekövetkezik a baleset, a lassúbb ütközési sebesség általában akkor is enyhébb sérüléssel jár.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván az úton lévőknek!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 20. 16:00, hétfő | Helyi

Több mint tizenkét órán át küzdöttek az égő nádassal a tűzoltók

A 11. héten történt.

2023. Március 20. 13:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2023. Március 20. 08:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2023. Március 19. 16:00, vasárnap | Helyi

Gyalogosok figyelem!

Kék percek