Városlista
2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2022. Június 20. 18:31, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Viharkárok, tűzesetek és balesetek adtak munkát a megye tűzoltóinak a múlt héten

Viharkárok, tűzesetek és balesetek adtak munkát a megye tűzoltóinak a múlt héten

A 24. héten történt

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten 76 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen 29 ember sérült meg.

Három helyen is lehasadt faágakat távolítottak el a kapuvári hivatásos tűzoltók hétfő este. Kapuváron, a Harmat és a Templom köznél egy hársfát tört el a szél. A fa a fél útpályán akadályozta a forgalmat. A kapuvári Rákóczi Ferenc utcában szintén egy hársfa lehasadt ága veszélyeztette a járókelőket, Babóton pedig a temetőben sírokra zuhant egy gesztenyefa lehasadt ága. A műszaki mentést mindhárom helyszínen a kapuvári hivatásos tűzoltók végezték.

Autóbusz oldalába hajtott egy személyautó Mosonmagyaróváron, a Barátság és Alkotmány utca kereszteződésénél kedd reggel. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit és felitatták az úttestre folyt olajat és hűtőfolyadékot. Az autóbusz nem szállított utasokat, a személyautóban is csak a gépjárművezető utazott, aki könnyű sérüléseket szenvedett a baleset során.

Kisbusszal ütközött és árokba borult egy személyautó a 86-os főúton, Bősárkány térségében kedd délelőtt. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A kisbuszban utazó ember nem sérült meg, a személyautó vezetőjét a mentők a tűzoltókkal közösen emelték ki a járműből, majd kórházba szállították.

Munkavégzés közben kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy munkagép a 8419-es út 5-ös kilométerénél, Mórichida belterületi szakaszán, szerda délelőtt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a csornai hivatásos és a téti önkéntes tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt, a tűz a közelben tárolt bálákra nem terjedt át.

Összehordott szemét égett csütörtökön este Győrben, a Betérő utca egyik telkén, mintegy százötven négyzetméteren. A város hivatásos tűzoltói több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Mintegy kétszáz négyzetméteren égett vegyes, fémet is tartalmazó hulladék Győrben, egy Hűtőház utcai telephely területén szombaton délután. A győri, a pannonhalmi és a mosonmagyaróvári hivatásos, valamint az abdai önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, több vízsugárral, a földről és emelőkosaras gépjárműről is oltották a tüzet, munkájukat több erőgép is segítette. A munkálatok során huszonöt tűzoltó dolgozott, az oltás az esti órákig tartott. Az esethez a katasztrófavédelmi mobil labort is a helyszínre riasztották, a szakemberek folyamatosan mérték a levegőben lévő veszélyes anyagok koncentrációját, egészségre káros értéket nem mértek.

Három motorkerékpáros ütközött össze szombaton este a 14-es főúton, Vámosszabadi közelében. A baleset következtében az egyik jármű az árokba borult és kigyulladt, a tűz mintegy harminc négyzetméteren az aljnövényzetet is meggyújtotta. Az esethez a lébényi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik gyorsan megfékezték a lángokat. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Lesodródott az útról, az árokba hajtott, majd egy fát kidöntve a tetejére borulva állt meg egy személyautó vasárnap késő este az 1401-es út 21-es kilométerénél, Hédervár belterületi szakaszán. A helyszínre a lébényi hivatásos, valamint az ásványrárói és hédervári önkéntes tűzoltókat riasztották, akik visszaállították kerekeire és áramtalanították a járművet. A tűzoltók a baleset során kidőlt, forgalmi akadályt okozó fát is feldaraboltak. A jármű vezetőjét és utasát könnyebb sérülésekkel kórházba szállította a mentőszolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 16:00, csütörtök | Helyi

Irodalmi, művészeti, gasztronómiai fesztivál Agyagosszergényben

Szeptember végén

2023. Szeptember 28. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A Szuperinfó Csorna-Kapuvár legfrissebb lapszámából

2023. Szeptember 28. 09:00, csütörtök | Helyi

A jánossomorjai Dr. Oetker aktuális állásajánlata

Jelentkezzen!

2023. Szeptember 27. 16:00, szerda | Helyi

Szombaton is várják Rábatamásiban a dolgos kezeket

Társadalmi munkában épül a járda.