Városlista
2023. szeptember 27, szerda - Adalbert

Hírek

2022. November 29. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Villanymozdony, családi ház és hulladék is égett

Villanymozdony, családi ház és hulladék is égett

A 47. héten történt

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvan eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen kilenc ember sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy villanymozdony hétfő délután a nagyszentjánosi vasútállomáson. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat. A mozdony üres gépjármű-szállító vagonokat vontatott. A beavatkozás idejére teljes vágányzár volt érvényben a Budapest-Bécs vasútvonalon. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Egy száz négyzetméteres családi ház égett kedden délután Kapuvár-Öntésmajorban, a Petőfi utcában. A kapuvári és a csornai hivatásos, valamint az osli önkéntes tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. A beavatkozást nehezítette, hogy a házat teljesen benőtte a növényzet, amit láncfűrésszel távolítottak el az egységek. A tűzoltók megbontották a tetőt is, hogy a további izzó részekhez hozzáférjenek. Az ingatlanban egy ember tartózkodott, aki sértetlenül elhagyta az épületet a tűzoltó egységek kiérkezése előtt.

Jeleztek a szén-monoxid érzékelők egy gázkonvektorral fűtött családi ház két helyiségében tegnap este Kónyban, a Soproni utcában. A lébényi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a házban tartózkodók megkezdték a szellőztetést és elhagyták az épületet. Az egységék rekonstruálták a helyszínt és rövid időn belül magas szén-monoxid koncentrációt mértek, ezért a gázszolgáltató szakemberét is a helyszínre kérték. Az érzékelők időben figyelmeztettek a veszélyre, ezért nem sérült meg senki az eset során.

Egy személyautó és egy kamion ütközött szerda délután a 82-es számú főúton, Nyúl belterületén. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót és egy embert feszítő-vágó segítségével kiszabadítottak a roncsból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik könnyű sérülésekkel kórházba szállították. A mentés ideje alatt tűzoltói irányítás mellett egy sávon haladt a forgalom.

Egy személyautó lehajtott az útról, majd a szántóföldön fejtetőn állt meg csütörtök délután, a 8306-os számú úton Gyömöre térségében. A téti önkéntes tűzoltók a kerekeire állították a gépjárművet, majd áramtalanították. Az autóban csak a sofőr utazott, aki magától ki tudott szállni, őt a mentőszolgálat súlyos sérülésekkel kórházba szállította.

Pénteken délben egy szemétszállító teherautó féktárcsája izzott a 85-os számú főúton, Fertőszentmiklós belterületén. A kapuvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárra visszahűtötték az izzó alkatrészeket. A beavatkozás ideje alatt tűzoltói irányítás mellett félpályán haladt a forgalom.

Felhalmozott hulladék füstölt egy száz négyzetméteres tárolóban szombat este a 81-es számú főút mentén, a Győr határában lévő szeméttelepen. A győri, a pannonhalmi, a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett öt vízsugárral eloltották a tüzet. A tűzoltó egységek munkáját két erőgép is segítette a helyszínen.

Füst keletkezett egy hulladékégető kemencéjében vasárnap délelőtt Győr külterületén, Kisbajcs közelében. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a kisebb izzást megszüntették, majd hőkamerával átvizsgálták a területet és visszahűtötték a kazán környezetét. Az eset során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 27. 16:00, szerda | Helyi

Szombaton is várják Rábatamásiban a dolgos kezeket

Társadalmi munkában épül a járda.

2023. Szeptember 27. 13:00, szerda | Helyi

Süteménysütő verseny Beledben

Felhívás!

2023. Szeptember 27. 09:00, szerda | Helyi

Kapuvár és Veszkény térségében rövidesen bűzhatásra lehet számítani!

Szennyvíziszapot szállítanak ki.

2023. Szeptember 26. 16:00, kedd | Helyi

Eboltás Győrsövényházon

Az ebek veszettség elleni védőoltása kötelező.