Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Július 03. 07:12, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Visszavont vallomás miatt engedték el a csapi gyilkosság miatt körözött férfit

Visszavont vallomás miatt engedték el a csapi gyilkosság miatt körözött férfit

A gyilkosság gyanúsítottja visszavonta vallomásait és nem vállalta a szembesítést sem, ezért távozhatott a rendőrségről szabadon.

A gyilkosság gyanúsítottja visszavonta vallomásait és nem vállalta a szembesítést sem, ezért távozhatott a rendőrségről szabadon az a 38 éves férfi, akit a rendőrök néhány napja a Csapiban 1996-ban fejbe lőtt, vadkárbecslőként dolgozó férfi ügyében második gyanúsítottként köröztek - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Nothoff Ingrid beszámolt arról, hogy a csaknem húsz év után, június 16-án elfogott 37 éves F. Rajmund a helyszíni kihallgatása során terhelő vallomást tett a 38 éves C. Péterre, a rendőrség ennek alapján adott ki ellene elfogatóparancsot a múlt csütörtökön. A férfi másnap önként jelentkezett a pécsi rendőrkapitányságon, ahol őrizetbe vették, majd Zalaegerszegre vitték.

Még aznap éjjel gyanúsítottként hallgatták ki, és szembesíteni akarták F. Rajmunddal, de a fiatalabb férfi ezt megtagadta. Újbóli kihallgatásán pedig vissza is vonta a C. Péterre tett terhelő vallomásait. A rendőrségről így még aznap éjszaka szabadon távozhatott a korábban keresett férfi.

F. Rajmund a gyanú szerint még középiskolás korában barátkozott össze a vadkárbecslőként és preparátorként dolgozó későbbi áldozattal. A fiú elhatározta, hogy egy társa segítségével megszerzi a férfi vagyontárgyait, ha kell, meg is öli. Ehhez egy éles lőfegyverré átalakított légpuskát is szerzett.

A férfi, ahogy korábban többször, 1996. április 5-én is autójával elvitte magához a fiút, és amikor elaludt, a fiatal beengedte ismeretlen társát a házba. Pakolni kezdték egyebek között a fegyvereket, a műszaki cikkeket, és amikor a férfi felébredt a zajra, a fiú fejbe lőtte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére