Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Szeptember 16. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Vizes gyakorlatokon adtak számot tudásukról az önkéntes tűzoltók

Vizes gyakorlatokon adtak számot tudásukról az önkéntes tűzoltók

Nyolc helyszínen harmincöt rábaközi egyesület vett részt a gyakorlaton.

A szeptemberi hétvégéken megyeszerte összevont taktikai vizes gyakorlatot tartanak az önkéntes tűzoltó egyesületek, amelynek célja az önkéntes állomány szakmai felkészültségének, a felszerelések üzemképességének és műszaki állapotának felmérése.

A Sopron környéki egyesületek két helyszínen, összesen tizenkét tűzoltó egyesülettel, a Győr környéki egyesületek három helyszínen tizennyolc egyesülettel, a Mosonmagyaróvár környéki egyesületek hat helyszínen huszonhét egyesülettel a Kapuvár környéki egyesületek pedig nyolc különböző helyszínen harmincöt egyesület részvételével hajtják végre a feladatokat. Egy-egy feltételezett életmentéssel egybekötött tűzesetet kell felszámolni a résztvevő rajoknak, közben az együttműködés különböző formáit is gyakorolhatják az önkéntesek. Mindezek mellett a légzőkészülék használatot, a rádióforgalmazást, és a szakfelszerelések használatát is kontrollálják a gyakorlat ellenőrei, akik a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok parancsnokai, kirendeltségvezetői vagy parancsnokhelyettesei.

Az önkéntes egyesületi tagok felkészültsége, szakmai hozzáértése évről-évre növekszik, technikai felszereléseik modernizálódnak. Egyre több egyesület rendelkezik - az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatainak köszönhetően – új védőruhákkal, korszerű eszközökkel, amiket hatékonyan tudják alkalmazni a kárfelszámolás során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!