Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 18. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Vizsgálóbizottság kutatná a 100 milliós adósság keletkezését

Vizsgálóbizottság kutatná a 100 milliós adósság keletkezését

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
2014. február 13-i üléséről

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta és fogadta el a Hunyadi János Gimnázium tornatermének felújítását célzó pályázat benyújtására és Csorna város sportkoncepciójának elfogadására vonatkozó javaslatot. A képviselő-testület az iskola infrastrukturális fejlesztésére 14.544.046 Ft forrást igényelt, 3.636.012 Ft saját forrás biztosítása mellett. A fejlesztés célja az épület lapos tetőjének felújítása, a szellőzési rendszer átalakítása, a tornaterem felső sarkainál a penészesedés elkerülése érdekében elektromos fűtőszálak elhelyezése, új sportpadló lefektetése, ereszcsatorna festése.

Másodikként tűzte napirendre és fogadta el a képviselő-testület a polgármester és az önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének teljesítéséről szóló tájékoztatót.
Harmadikként szerepelt a napirenden az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló rendelet alkotására vonatkozó javaslat. Az önkormányzat 2014. évi költségvetését a képviselő-testület 1.555.252 E Ft tárgyévi nettósított önkormányzati bevétellel és kiadással, 0 Ft tárgyévi egyenleggel fogadta el.
Negyedik napirendi pontban tárgyalta meg a képviselő-testület és egyben jóváhagyta a Vilmos Park Kft. 2014. évi Üzleti tervét.
Ezt követően a képviselő-testület tárgyalta és megalkotta a távhőszolgáltatásról és a távhőszolgáltatás díjairól szóló önkormányzati rendeleteket. A rendeletalkotás indoka, hogy a lakossági felhasználónak, díjfizetőnek és a külön kezelt intézménynek nyújtott távhőszolgáltatás (fűtés és használati melegvíz díját – mint legmagasabb hatósági árat – a miniszter állapítja meg. A díjak megállapítására a távhőszolgáltató tesz javaslatot. Az önkormányzati rendelalkotás körében csak a távhőszolgáltatáshoz való csatlakozási díj megállapítása maradt.
Hatodikként tárgyalta a testület és elfogadta a Csornahő Kft. kazánház átalakítás II. ütemével kapcsolatos döntés meghozatalára vonatkozó javaslatot.
Hetedik napirendi pont keretében a képviselő-testület megválasztotta a Győr-Moson-Sopron Megyei 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság tagjait és póttagjait. A bizottság tagjai: Németh Ernő, dr. Ballagi Farkas, Zámolyi Henriett, póttagjai: Csóka László, dr. Sóvári Győző.

Döntött a képviselő-testület:
- támogatásban részesülő LEADER pályázatok finanszírozásáról,
- a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskolával kötendő átdolgozott vagyonkezelői szerződés elfogadásáról.

Napirend után a polgármester ismételten ismertette válaszát a FIDESZ-KDNP frakció által benyújtott,„Részletes tájékoztatáskérés a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás gazdálkodásában keletkezett 97,2 millió Ft adósság keletkezési körülményeiről, a felelősség kérdéséről” című interpellációra, amelyet a képviselő-testület nem fogadott el. A képviselő-testület vizsgálóbizottságot állított fel az adósság keletkezés körülményeinek feltárására, melynek tagjai: Kiss Ottó, Háncs Károly és Major András önkormányzati képviselők.

Dr. Horváth Etelkajegyző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.