Városlista
2021. július 30, péntek - Judit

Hírek

2021. Június 09. 15:41, szerda | PR
Forrás: 24/7

Vodka – mutatjuk, mit lehet róla tudni

Vodka – mutatjuk, mit lehet róla tudni

Csak 18 éven felülieknek!

A vodka egy színtelen alkohol. Lehet, hogy kedveled, lehet, hogy a hétvégi bulik alkalmával fogyasztod is, de nem biztos, hogy mindent tudsz róla. A vodka, a voda, azaz a szláv víz szóból származik. Érdekes, hogy nem csak a vodkának, hanem a whisky-nek is van kötődése a vízhez, hiszen az élet vizének is nevezik. Ha szeretnél még több érdekességet megtudni a vodkáról, és elmúltál 18 éves, akkor olvasgass tovább.

  1. Lengyelországban vagy Oroszországban készült először vodka?

Egy kvíz kérdésen lehet, hogy elbuknánk, hiszen azt gondolnánk, hogy a vodka csakis Oroszországban születhetett meg, pedig nem. Az első írásos feljegyzések szerint Lengyelországban már a 8. században, míg Oroszországban csak a 9. században készítették először ezt az alkoholos italt.

  1. Korábban ízesítették is

Amikor a szeszgyártáshoz nem voltak még olyan profi eszközök, mint manapság, bizony előfordult, hogy az egyes szeszes italokat, így a vodkát is fűszernövényekkel tették ízesebbé. Ennek egyetlen magyarázata van: így próbálták elkendőzni az italban található szennyeződéseket.

  1. A legdrágább vodka

A világ legdrágább vodkája 3,75 millió dollárba kerül. A Billionaire Vodka nem csak az összetevői, hanem a palackok címkéje miatt is kerül ilyen sokba, amelyet tömör arany és gyémántok díszítenek. A Billionaire Vodka páratlan luxust és felülmúlhatatlan minőséget kínál. A szeszes ital tartalom egyik legcsodálatosabb eleme a készítés során, amikor a folyadékot gyémántokra öntik.

  1. Ma már többféle ízben is kapható

Bizonyára hallottál már ízesített vodkáról és talán kóstoltad is. Az áfonyás vodka senkiben sem kelt csodálatot és kétségeket sem ébreszt, hiszen a gyümölcsök és a szeszes italok keveréke nem számít szokatlan kombinációnak, de a bacon-ös vodka lehet, hogy sokaknál kiveri azt a bizonyos biztosítékot. Habár, ha a bacont és a vodkát is kedveled, nagy problémád nem lehet ezzel a párosítással.

  1. Kevesebb „méreganyag” van benne

Tudtad, hogy a sötétebb alkoholos italokban több az úgynevezett méreganyag, és emiatt sokkal hatékonyabban okoznak másnaposságot is? A vodka és a más színtelen italok kevésbé okolhatók a macskajaj miatt, így egy-egy bulin, talán érdemesebb ezeket az italok, köztük a vodkát választani.

  1. Miből készülhet?

A vodka alapanyagai között van a burgonya, az árpa, a rozs, a tejsavó és a szőlő is. Ezek pedig eltérő ízvilágot kölcsönöznek ennek a szeszes italnak.

  1. A nagy vodkafogyasztók

A mai napig Oroszország a világ legnagyobb vodkafogyasztója. 1911-ben a vodka, az összes elfogyasztott alkoholos ital 89 százalékát tette ki. A 2016-os adatokhoz viszonyítva a vodkafogyasztás csökkent, mégpedig 71 százalékra.

Címkék: vodka

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 23. 16:41, péntek | PR

A legnagyobb magyar esélyesek Tokióban

Az olimpiákon megvannak tipikusan azok a sportágak, ahol a magyaroknak jó esélyük van a végső győzelemre.

2021. Július 22. 09:35, csütörtök | PR

Az online kaszinók népszerűsége

Az online kaszinók népszerűsége a századforduló óta egyre csak növekszik, és már emberek milliói regisztráltak a különféle online kaszinóoldalak üzemeltetőinél kedvenc játékaikra.

2021. Július 17. 13:55, szombat | PR

A Belfry Csoport titka

A BELFRY Csoport titka – így válhat egy cég a régió leginnovatívabb építőipari vállalatává

2021. Július 16. 10:22, péntek | PR

Műfenyőből gyönyörű karácsonyfát - díszítési praktikák

Azt már megszoktuk, hogy karácsonyfadíszeink nagy részét minden évben a szekrényből, vagy a garázs eldugott polcairól vesszük elő, kicsit átválogatjuk és újra felhasználjuk.