Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. November 04. 19:04, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Vogel Adriék visszatérnek Eb-debütálásuk helyszínére

Vogel Adriék visszatérnek Eb-debütálásuk helyszínére

Az ERC3-as kategóriában, már az új, R4-es Ford Fiestával indul a rali-Eb magyarországi fordulóján Vogel Adrienn és navigátora, Notheisz Ivett.

A magyar női duó tagjai boldogok, hogy a szeptemberi Eger Rally után újra magyar közönség előtt versenyezhetnek.

Az idén a cseh Orsák Rallysporttal együttműködő Roger Racing Team párosa egy évvel ezelőtt Nyíregyházán mutatkozott be a rali-Eb mezőnyében, ahol a női értékelésben másodikként végeztek. Idén a világjárvány miatt a tervezettnél kevesebb eseményen volt lehetőségük részt venni, de a FIA ERC nyári, római fordulóján ott lehettek, és remek eredményt értek el: a 19 autóból álló kategória ötödik helyén végeztek, a nők között pedig a legjobbként zártak a Rally di Román. Most pedig készen állnak rá, hogy újra a mádi dűnéken és a zempléni hegyekben küzdjenek meg a minél jobb eredményért.

“Elmondhatatlanul örülünk, hogy újra egy Eb-fordulón versenyezhetünk, különösen, hogy ez a Rally Hungary. Tavaly ez volt az első Eb-futamunk, máig emlékszünk szinte minden pillanatára, felejthetetlen élmény volt. Ez az egyetlen olyan ERC-helyszín, ahol van valamennyi tapasztalatunk, hiszen ismerjük a gyorsaságikat. Az csak hab a tortán, hogy nézők is lehetnek a hétvégi versenyen, mert a hazai közönség előtt menni mindig óriási megtiszteltetés, nélkülük pedig nem lenne ugyanolyan a rali. Az új Ford Fiesta R4-est az Eger Rallyn bejárattuk, reméljük, hogy itt is jó helyen végzünk majd. Az Orsák Rallysport ehhez minden támogatást megad nekünk, kiváló a közös munka a cseh csapattal. Az a célunk, hogy tovább csökkentsük a különbségünket a kategóriánk élmenőihez képest, és hogy a lehető legkevesebb hibával teljesítsük a hétvégét.”

A Rally Hungary-t november 6-a és 8-a között rendezik Nyíregyházán és környékén. 16 gyorsasági szakaszon 191.06 versenykilométer vár a mezőnyre, az etapokkal együtt a verseny össztávja 956.01 km.

Szöveg és képek forrása: Roger Racing Team

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.