Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. November 08. 10:01, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Vona: Lenhardt Balázs szembement a Jobbikkal

Vona: Lenhardt Balázs szembement a Jobbikkal

Vona Gábor közlése szerint a Jobbik-frakcióból szerdán kilépett Lenhardt Balázs az elmúlt időszakban többször ment szembe fontos ügyekben a párt és a képviselőcsoport álláspontjával.

Vona Gábor közlése szerint a Jobbik-frakcióból szerdán kilépett Lenhardt Balázs az elmúlt időszakban többször ment szembe fontos ügyekben a párt és a képviselőcsoport álláspontjával, és a kettejük közötti, romló bizalmi viszony helyreállítása többszöri kísérlete ellenére nem sikerült.

Az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében számolt be arról, hogy a kettejük közötti bizalmi viszony már 2011-ben elkezdett megromlani a Lenhardt Balázs képviselői munkájával kapcsolatos eltérő felfogásuk miatt. Innentől kezdve többször tett kísérletet a rendezésre, de nem sikerült megoldást találni - jelezte.
Vona Gábor tájékoztatása szerint Lenhardt Balázs "egyre inkább önálló pályára kezdett lépni, amely során többször ment szembe, vagy tért el a párt és a frakció által képviselt állásponttól lényeges ügyekben, előzetes egyeztetés nélkül". Ilyen eset volt például a választási regisztráció bevezetésére lehetőséget kínáló fideszes alaptörvény-módosítás. Lenhardt Balázs "ebben a súlyos kérdésben jobbikos képviselőként saját szavazatával a Fidesz-kormány hatalomkoncentrációs törekvéseit támogatta" - fogalmazott a frakcióvezető.
Ismertette azt is: a múlt héten Lenhardt Balázs jelezte, hogy Szegedi Csanád EP-képviselő ellen szeretne feljelentést tenni, mert Brüsszelből bizonyos visszaélésekről szóló információkat kapott. Frakcióülésen megvitatták a kérdést, majd arra kérte a képviselőt, hogy az elnökség előtt ismertesse terveit, ő azonban úgy döntött, hogy egyeztetés nélkül is megteszi a feljelentést. Írásban is jelezte, hogy egyeztetés nélkül, bizonytalan információkkal ne kezdjen bele a jogi lépések megtételébe, várja meg a mostani hetet, de a feljelentést megtette, és arról a sajtóosztály megkerülésével sajtótájékoztatót is szervezett - közölte Vona Gábor.
Vona Gábor tudatta: szerdai frakcióülésükön közölte, hogy a Lenhardt Balázs iránti bizalma végleg megszűnt, és megkérte, lépjen ki a képviselőcsoportból. Ennek a kérésnek az ülés végén eleget tett, miután meghallgatta a frakciótagokat, akik közül senki nem foglalt állást maradása mellett - olvasható a közleményben.
Bízik benne, hogy Lenhardt Balázs független képviselőként is kitart esküje mellett, tevékenységét nem korábbi pártja és frakciója támadása, hanem a nemzetért végzett áldozatos munkája jellemzi majd - zárta közleményét Vona Gábor.
Lenhardt Balázs szerdán közölte az MTI-vel: kilépésének közvetlen előzménye az, hogy a frakció aznap visszahívta országgyűlési jegyzői tisztségéből, mert múlt héten feljelentést tett Szegedi Csanád, a pártból korábban kilépett politikus ellen. Jelezte azt is, nem kíván azonosulni azzal az irányvonallal, amelyet a Jobbik a parlamentben képvisel, a párt vezetésével lényeges stratégiai kérdésekben 2010 óta szemben áll, ami szerinte a személyével szembeni indokolatlan bizalmatlansághoz vezetett.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során