Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 16. 07:06, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti - fotó: facebook.com/XAmbassadors

X Ambassadors is koncertezik Budapesten

X Ambassadors is koncertezik Budapesten

Az amerikai modern rock csapat, az X Ambassadors március 8-án először zenél Magyarországon, a fővárosi Barba Negra Music Clubban.

A 2009-ben alakult zenekarra szinte azonnal felfigyelt a szakma, köztük Eminem vagy az Imagine Dragons frontembere, Dan Reynolds, utóbbinak többek között nagykiadós szerződésüket is köszönhetik - írták a szervezők kedden az MTI-nek.

Az X Ambassadors legnagyobb slágere a már 200 millió megtekintés felett tartó Renegades, de az Unsteady vagy Jamie N Commonsszal közösen készített Jungle is hamar kiemelt játszásokat ért el. Tavaly megjelent második stúdióalbumukra, az Orionra négy évet kellett várni a rajongóknak: a korong dalainak témái között a testvéri viszonytól az életünkben megjelenő akadályokig számos fontos téma szerepel.

Az Orionról a Boom, a Hey Child és a Hold You Down lett közönségkedvenc. Utóbbi a frontember, Sam Harris és testvére, a billentyűs Casey Harris szoros kapcsolatáról szól: Casey gyermekkorában Senior-Loken szindróma következtében megvakult. A zenekar tavaly májusban a Microsofttal közösen egy alkalmazást is kifejlesztett, amelynek segítségével a látássérültek is megtapasztalhatják a videoklipek élményét.

Szilveszterkor a Times Square-en léptek fel, majd világkörüli turnéra indultak. Március 8-án az Orion Tour keretében lépnek fel Budapesten, ahol várhatóan a két nappal korábban debütáló, Belong című EP-jükről is játszanak. Ennek első dalát, a nagyzenekari kísérettel íródott Everything Sounds Like A Love Songot már közzétették.

"Ez a szám arról az érzésről szól, amikor hiányzik életed szerelme. A dallal néhány kedvenc előadónk, köztük Aretha Franklin, Marvin Gaye, Ray Charles, Joe Cocker, a Band vagy a Staples Singers előtt is tisztelgünk" - idézte a közlemény Sam Nelson Harrist.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára