Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2012. Április 26. 07:07, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Zsugorodnak a készletek, megugrott az olajár

Zsugorodnak a készletek, megugrott az olajár

Megugrott az olaj árfolyama, miután az Amerikai Olaj Intézet közleménye szerint zsugorodtak az amerikai készletek.

Az API jelentése szerint a benzines hordók száma 3,64 millióval csökkent, az Energiaügyi Minisztérium ma teszi közzé az erre vonatkozó hivatalos számokat, a várakozások 1,5 milliós zsugorodásról szólnak.

A hivatalos adatközléshez a minisztériumnak szüksége van az API jelentésére is, ők az olajfinomítóktól és egyéb olajipari vállalatoktól önkéntes alapon gyűjtik az információkat. A Goldman Sachs tegnapi közleménye szerint az olaj iránti kereslet a világgazdasági bővülés lassulása ellenére is a kitermelésnél nagyobb ütemben nő, ezáltal az árak emelkedésére kell számítani.Líbia legnagyobb olajtermelője, az Arabian Gulf Oil Co. figyelmeztetése szerint a tüntetések miatt egy időre leállhat a kitermelés.

A vállalat szóvivője szerint a cég az üzemek bezárására kényszerülhet, amennyiben a protestálók elzárják a bengázi központ felé vezető utat. Azt nem magyarázta meg, hogy a központ bezárása miben érintené a több száz kilométerre lévő olajmezőket.A tüntetők a fiatalok nagyobb foglalkoztatását, valamint a kormányzati költségvetés átláthatóvá tételét követelik - írták a Quaestor elemzői. A júniusi szállítású olaj árfolyama jelenleg 103 dollár hordónként. Tegnap 104 dollár fölé is ugrott a jegyzés, ez csaknem egyhetes csúcs. A Brent olaj szintén júniusi szállítású fajtája kis mértékű emelkedés után 118,20 dollár.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:36, kedd | Külföld

Moszkvai polgármester: dróntámadás érte a várost

2023. Május 30. 06:00, kedd | Külföld

Cseh vezérkari főnök: lehetséges az Oroszország és a NATO közti háború

Nem lehet kizárni egy Oroszország és a NATO közti háborút. Amennyiben kitörne, Csehország az első pillanattól kezdve részese lenne - jelentette ki Karel Rehka, a cseh hadsereg vezérkari főnöke.

2023. Május 29. 12:54, hétfő | Külföld

Török választások - Manfred Weber: véget kell vetni a török EU-csatlakozási folyamatnak

Végleg le kell zárni Törökország EU-csatlakozási folyamatát az Európai Néppárt (EPP) elnöke, Manfred Weber szerint.