Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Képek | Közélet

Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban

2018-10-16 13:49:56

Október 13-án tartották Szanyban az elhunyt cigányzenészek felújított emlékművének avatását. Az ünnepségen a helyi roma közösség számtalan tagja vett részt. Ifj. Nyári Ferenc unokái gyönyörű szavalatukkal örvendeztették meg az ünneplőket. 
Töreki Imre a Bokréta Néptáncegyüttes volt vezetője mondott ünnepi beszédet. Beszédében kiemelte a szanyi cigányzenészek szerepét a helyi kultúra, a tánc és zene hagyományainak ápolásában, megőrzésében,
Németh Gergely polgármester köszöntőjében a helyi roma közösség közösségépítő fontosságát emelte ki, melyben a helyi önkormányzat fontos szerepet vállalt és vállal a jövőben is ösztönözve az együttműködésre a közösséget.
A megyei Kisebbségi Önkormányzat vezetője köszöntőjében tájékoztatást adott a cigányság általános helyzetéről, a felzárkózás, felzárkóztatás fontosságáról, eredményeiről. Köszönetet mondott a helyi roma társadalom együttműködéséért a közös tervekben, munkában.
Ezt követően Henczel Szabolcs atya, szanyi plébános köszöntötte a részvevőket Isten áldását kérve a cigányzenészek elhunyt és élő tagjaira. Beszédében alkalmat talált arra, hogy bemutassa Vajda Csabát, akit a helyi intézményes egyházközségben  a roma pasztarizációval bízott meg. Hangsúlyozta, hogy a közösség tagjai munkálkodása során élő kapcsolatot tarthatnak a plébánia hivatallal, vele, mint plébánossal is melyet nyitott lélekkel ajánl és vár. Majd rövid ima és fohász közben kérte Isten áldását az emlékművön felsorolt zenészekre, a közösség minden élő és elhunyt tagjára.
Az ünnepség ifj. Greznár Zoltán cigányzenekarának közreműködésével folytatódott és ért véget.
Az ünnepséget követően a részvevők a Művelődési Központ aulájában szeretetvendégségen vehettek részt.

Töreki Imre

Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban
Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban Az elhunyt szanyi cigányzenészek emlékére készült emlékoszlop avatása Szanyban