Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Blog | Gluténmentes övezet

2015. Augusztus 21. 21:13, péntek

Gluténmentes vekni

Gluténmentes vekni

Ennek a kenyérnek a receptje nagyban hasonlít a korábban készített császárzsemlémhez, csak most nagyobb adagot készítettem, írom hogyan...

Hozzávalók:

- 200 gr Nutri-free Mix per Pane
- 150 gr Scär Mix B liszt
- 50 gr Beiker liszt
- 1 csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 2 ek tápióka keményítő
- 1 ek burgonyapehely
- 1 tk útifűmaghéj
- 200 ml laktózmentes tej (langyos)
- 230-240 ml víz (langyos)
- 4 ek olaj + kevés a kenéshez

Csak vízzel, tej nélkül is kiválóan működik ez a recept.

A szárazanyagokat a dagasztógép táljába mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem a langyos tej+ víz keverékét és elkezdtem dagasztani a tésztát. Miután összeállt, hozzáadtam a 4 ek olajat is, majd tovább dagasztottam úgy 5-6 percig. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt tettem majd olajos kézzel a tésztából egy nagyobb cipót, veknit formáztam. Tetejét éles késsel bevágtam...

és 50 fokos sütőben kb. 35-40 percet kelesztettem...

Tetejét lekentem olajjal és 200 fokos sütőben 10 percet, majd 180 fokon további 25 percet sütöttem. De mivel minden sütő máshogy süt, így ez az idő sütőfüggő!

Íme a kenyérkém :)

Felvágva.. :)

Csodakönnyű és csudafinom!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen