Városlista
2024. április 24, szerda - György

Blog | Adóguru

2016. Március 07. 15:07, hétfő

Mikortól csökkenti Ausztria a külföldieknek járó szociális juttatások mértékét?

Mikortól csökkenti Ausztria a külföldieknek járó szociális juttatások mértékét?

Nem tudni még pontosan, hogy mikortól fogja Ausztria csökkenteni a külföldieknek járó szociális juttatások mértékét, erre vonatkozóan többféle elképzelés is napvilágot látott már....

Valóban igaz az, hogy az Európai Unióban azok az országok, amelyek a magyarnál lényegesen magasabb családi juttatásokat adnak a külföldön dolgozó magyaroknak, már régebb óta törekszenek arra, hogy ezeket a juttatásokat valamilyen módon csökkentsék.

A Unió által Nagy-Britanniának tett engedmények alapján Ausztria is jelezte, hogy szigorítani kívánja szociális rendszerét. Itt több minden elhangzott, pl.: családi pótlék mértékének csökkentése, csak azok után kelljen családi pótlékot fizetni, akik gyermekei Ausztriában élnek, egyes vélemények szerint még a külföldiek munkavállalási idejét is korlátoznák..

Ami biztos:
- Az intézkedések még nem ismertek, ezek csak ötlet szinten és a sajtóban láttak napvilágot.
- A jelenleg kint dolgozókra nem fog vonatkozni a szabályozás, csak azokra akik szabályozás elfogadása után kezdik meg a munkát.
- A szabályozás időpontja még nem ismert, mint ahogy az sem, hogy mikortól lép életbe Ausztriában. Nagy-Britanniának megadták a lehetőséget 2020 -tól, valószínűleg az osztrákok is ehhez a dátumhoz szeretnének ragaszkodni.
- Jelenleg nem ismert a családi juttatások csökkentésének mértéke sem.

A lehető legjobb az, ha mindent úgy teszünk, mint eddig, ha majd az erre vonatkozó jogszabály Ausztriában, Nagy-Britanniában, Németországban és más Uniós országokban is elfogadásra kerül, akkor kell majd az új helyzethez alkalmazkodnunk és aszerint cselekednünk.

AG.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2018. Március 25. 07:47, vasárnap | Adóguru

Hogyan adóznak a betegápolók Ausztriában?

Mire kell figyelnem egyéni vállalkozóként Ausztriában? Mit ellenőrizzünk le, ha közvetítő cég foglalkoztat minket? Hogyan kezdjük az ügyintézést? Mire kell figyelni, ha az ápolási tevékenységünk szünetel?

2018. Február 24. 09:39, szombat | Adóguru

Miért kell mindkét országban adóbevallást benyújtani, ha Ausztriában dolgozom?

Ausztria Adó-visszatérítés menete

2018. Január 26. 15:25, péntek | Adóguru

Mi várható osztrák családi pótlék ügyben?

2016 március óta van terítéken, hogy Ausztria csökkenteni kívánja a külföldi állampolgároknak járó szociális ellátások mértékét.