Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Blog | EBugatta...

2012. Július 02. 22:29, hétfő

Földbe döngölve...

Földbe döngölve...

Döntő?.....vicces

Döntő?...vicces.

Kezdem a végén. Spanyolország 4-0 arányban legyőzte Olaszország csapatát az EB döntőben. Del Bosque legénysége úgy döntött hogy csattanós válazt ad a "tiki-taka" kritikáira, felhagy az "épphogy annyit focizunk amennyit muszály" hozzállásal, mindezt azért mert az olasz csapat tökéletesen asszisztált ehhez ezen az estén. Fikarcnyi esélyük sem volt.

Pedig nagyok lettek az elvárások, hiszen igen meggyőző játékkal verték ki a németeket, igaz ha még 10 percet tartott volna az a meccs.....

Buffonék lemásolták az elődöntőt, csak rossz szerepkört választottak. Ugyanabba a hibába estek mint a németek: védelmibe. Chiellini félig sérülten...nem kellett volna játszatni. Amúgy is rendkívül fáradtnak tűntek az olaszok, hatalmas volt a sebességkülönbség a két csapat között. Ezt a spanyolok könyörtelenül kihasználták.

No és milyen gólok voltak...akár a grundon. Fabregas ahogy Silva fejére varázsolta a labdát.... Torres passza Matának...ki hitte volna hogy Ő ilyen önzetlenségre képes. Rugatni valakivel egy gólt egy EB döntőben...?

Az olaszoknak volt néhány helyzetük mely akár eredményes lehetett volna, dehát Iker az Iker, zseniális mint mindíg, óriási szerepe volt az EB sikert illetően, szerintem talán a legnagyobb ha visszatekintünk...

Piquet Ramos páros tökéletesen semlegesítette Balotellit és Cassanot. Alba hatalmas munkát végzett és gyönyörű gólt lött. Pirlo pedig...szegény, hagyjuk, momentuma sem volt.

A spanyol középpálya Iniesta, Alonso, Bosquets hibátlanul dolgoztak, Xavi passzai pedig....hiszen tudjuk, láttuk, utánozhatatlan. Megunhatatlan ha így játszanak.

Talán Di Natale érkezése pezsdítette fel egy picit az olasz reményeket de eljött a 60. perc... A harmadik csereként beálló, sérüléséből épphogy felgyógyult Motta ismét lesérült. 9 olasszal a pálya totál felborult és csak a spanyol játékosok inteligenciáján múlott hogy nem aláztak.

Köszönjük nekik így is elhisszük, nincs jobb csapat. Legyőzhetetlenek. Rendkívűl képzettek, tökéletes kondícióval és végre maximális koncentrációval teljesen megérdemelten ismét a trónon vannak, illetve le sem jöttek onnan.

Del Bosque büszke, remélem, az is lehet joggal. Ennyi tehetséget egy ilyen feszült bajnoki év után így összerakni, profi pedagógus az biztos. Egy másodpercre sem volt érzékelhető hogy a két gigaklub játékosai közt ne lett volna összhang. Adva volt a feladat és Ők alázatosan végre is hajtották.

Jó helyen van a trófea kérem. Tessék Őket legyőzni....nem mostanában fog sikerülni.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Július 10. 16:12, kedd | EBugatta...

Hawk-Eye vs. GoalRef

Sólyomszemek megérkeztek.....

2012. Július 03. 13:02, kedd | EBugatta...

spanyolviasz , olaszvigasz

Nem fedeztük fel...

2012. Július 03. 00:51, kedd | EBugatta...

A torna játékosa ?

Andrés Iniesta