Városlista
2021. szeptember 29, szerda - Mihály

Cégregiszter | Vendégházak

Dévényi Vendégház

8419 Csesznek, Sarok köz 1.

Szeretettel várjuk vendégeinket!

Töltse szabadságát a gyönyörű természeti kincseket rejtő Bakonyban!

Pihenjen Cseszneken, fedezze fel a Bakony csodálatos világát!

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket Cseszneken a Bakony hegység szívében. Vendégházunk egy kis utcában, csodálatos természeti környezetben, a cseszneki vár lábánál található. Kis gyermekes családoknak ideális pihenőhely. Nagyobb családokat, baráti társaságokat is szívesen látunk.

Vendégházunkban két apartmant alakítottunk ki kényelmesen, 10 férőhellyel.

Az "A" apartmanban felszereltsége:

  • tágas, 4 ágyas szoba televízióval,
  • fürdőszoba,
  • felszerelt konyha (hűtő, gáztűzhely, mikró, edények).

A "B" apartman felszereltsége:

  • egy 2-ágyas szoba és egy tágas 4 ágyas szoba televízióval,
  • fürdőszoba,
  • felszerelt konyha (hűtő, gáztűzhely, mikró, edények).

Az apartmanok összenyithatók.

A bejáratok előtt nagy fedett terasz szolgálja pihenésüket. Nagyobb létszám esetén, az udvaron sátorozni is lehet. A gondtalan pihenést biztosítja a csendes, tiszta levegő, füves udvar, fajáték, hinta kialakítása. Az udvaron a tűzrakóhelyen szalonnát süthetnek, bográcsozhatnak, a gyerekek hintázhatnak, játszhatnak. A zárt udvaron parkolhatnak autóval.

Összkomfortos, különálló vendégházunk egész évben üzemel.
SZÉP kártyát elfogadunk.


Amit a faluban megtalál:

A Várkert Sörözőben szolid árakkal várjuk kedves vendégeinket.Hideg italok, csapolt sör, jégkrém kapható.Tekepályán szórakozhat, kerthelyiségünkben pihenhet.
Várkert Vegyeskereskedésünkben hétvégén is vásárolhat!
A vártól 600 m-re parkolási lehetőség az üzlet előtt buszok részére is.

Napi menüt, a la carte étkezést kínáló éttermet talál a faluban, vagy a néhány kilométerre lévő Veszprémvarsányban. Rendelhet kemencében sült csülköt, burgonyával, stb...

A vendégház tulajdonosai mindenben készséggel segítenek Önnek!

Kapcsolat:
Dévényi Zsolt
06-30-216-2429

Tekintse meg képgalériánkat az oldal alján, melyben a házról és a környékről készült képeket találja.

................................................................................................


Programajánló, program lehetőségek környéken:

Kellemes kikapcsolódás lehet egy könnyű erdei túra, melynek során megtekinthető a Kőmosó szurdok, Kő-árok, az Ördög-árok, a Cuha-völgy, a Porva-Cseszneki vasútállomás. Kerékpározóknak nagy kihívás jelenthetnek a környék nehéz terepviszonyai.

A szomszédos lovardában lovagolhatnak, télen a ház közelében levô dombokon szánkózhatnak, síelhetnek vendégeink. Megismerkedhetnek a faluban található háziállatokkal. A Várkert Sörözőben tekézhetnek és vendégeink részére ingyenes szélessávú internet hozzáférést biztosítunk. Érdemes megtekinteni a környező városokat: ellátogathatnak Zircre, Pannonhalmára, Veszprémbe, Győrbe, a Balaton pedig 1 órán belül elérhető.

Cseszneki vár
Veszprém megyében, a Bakonyon keresztül, a Veszprémből Győrbe vezető országút mentén, festői környezetben, a Vár-hegy Kelet-Nyugati irányában húzódó, dachsteini mészkőszirtjének éles gerincén áll a még romos állapotában is páratlanul szép XIII. században épült gótikus Cseszneki Vár. A több mint 700 éves Vár virágkora -Zsigmond királyunk uralkodásának idejére- a XV. századra tehető, mely időszakban a Várat birtokló Garai család, impozáns megjelenésű, gótikus lovagvárrá építette át az addig alacsony, belsőtornyos kis Várat. Hadászatilag, országosan is kiemelkedő szerepet először a török időkben. Veszprém eleste után betagozódott a magyar végvári védelmi rendszer első vonalába- majd később, a Rákóczi szabadságharc idején kapott, mikor is kezdetben a kuruc csapatok fészkelték be magukat a Várba, ahol egy ellátó központot létesítettek a Dunántúlon harcoló alakulataik számára, ill. néhány labanc főtiszt őrzéséről is itt gondoskodtak. Utolsó tulajdonosai az Eszterházyak voltak, akik a XVIII. század közepére barokk Várkastéllyá bővítették. Az 1810. évi földrengés nagy károkat okozott az épületegyüttesben, majd az 1820-as, villámcsapásból eredeztethető tűzvész meghozta a Vár végső leromlását. A Cseszneki Vár pazar szépségű romjai napjainkban is a turisták kedvelt kiránduló-helyei közé tartozik. A Várban jelenleg is folynak állagmegőrzési és rekonstrukciós munkálatok, melyek a látogathatóságot alapvetően nem befolyásolják.
A Vár egész évben, minden nap fogadja a látogatókat!
Kapunyitás: 09.00 (télen 10.00) órakor.Kapuzárás: a tavasztól őszig tartó időszakban kb. 19.00 órakor,az ősztől tavaszig tartó időszakban sötétedés előtt 1 órával!

CSESZNEKI NYÁR elnevezéssel a Cseszneki Programiroda 1993 óta rendez különböző nagyszabású szabadtéri programokat pl. VÁRJÁTÉKOK-at, Tárogatófesztiválokat, Várdalnoki estéket, EDDA, REPUBLIC, stb. koncerteket, BLUES-fesztiválokat, színházi előadásokat: pl. István, a király (rockopera), Egri Csillagok, Valahol Európában (musical), stb. a csodálatos természeti és történelmi környezetben található Cseszneki Várban és a Cseszneki "Kőbánya" Szabadtéri Színpadon

Jeles időpontok Cseszneken: minden év májusában Falunap, 1993-tól kezdődően nyaranta a CSESZNEKI NYÁR nagyszabású szabadtéri programjai pl. Történelmi Íjászverseny, VÁRJÁTÉKOK, Tárogatófesztivál, Várdalnoki esték, hagyományos EDDA koncert, színházi előadások: István a király (rockopera) Egri csillagok, VALAHOL EURÓPÁBAN (musical) stb. és szeptember 8-át követő vasárnap: Cseszneki Búcsú, stb.

Gyalogtúra ajánlatok:
Kőmosó szurdok
Cuha-völgyi Pihenőpark és tanösvény
Kőpince-forrás
Kőárok
Ördögárok
Gézaháza

Linkajánló: csesznek.hu, csesznekinyar.hu, csesznekivar.hu

Fotók

Dévényi Vendégház
Vendégház
Dévényi Vendégház
Vendégház
Dévényi Vendégház
udvar
Dévényi Vendégház
udvar
Dévényi Vendégház
udvar
Dévényi Vendégház
szoba
Dévényi Vendégház
szoba
Dévényi Vendégház
fürdő
Dévényi Vendégház
konyha
Dévényi Vendégház
vár és a falu
Dévényi Vendégház
vár
Dévényi Vendégház
erdőben
Dévényi Vendégház
Cuha völgye
Dévényi Vendégház
Ördög árok
Dévényi Vendégház
a faluban...
Dévényi Vendégház
szüreti mulatság
Dévényi Vendégház
Várkert Söröző - kerthelyiség és tekepálya
Dévényi Vendégház
Várkert Söröző - tekepálya
Dévényi Vendégház

kapcsolat