Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

James Bond két keréken
2014. Október 08. 10:48, szerda | Belföld

James Bond két keréken

A korábban Sherlock Holmest is újjáélesztő Anthony Horowitz brit bestsellerszerző írja a következő James Bond-regényt a Fleming-hagyaték megbízásából – számolt be róla a BBC News.

Megvan a magyar Agatha Christie?
2014. Október 08. 10:46, szerda | Belföld

Megvan a magyar Agatha Christie?

A Gyilkos vágyban minden adott, hogy tövig rágjuk körmeinket az izgalomtól. Kovács Noémi, az 1981-es születésű krimi író most újonnan megjelent kötetével borzolja az idegeinket.

Tíz filmes könyvtár
2014. Október 03. 12:25, péntek | Belföld

Tíz filmes könyvtár

Találkozzunk a könyvtárban! – javasolja jelmondatával az október 13-án kezdődő Országos Könyvtári Napok. Persze a hatalmas könyvespolcok között rengeteg érdekesség történhet. Igaz, nem mindig és nem mindenkivel.

Házasságtörés: itt az új Coelho-könyv
2014. Október 01. 09:32, szerda | Belföld

Házasságtörés: itt az új Coelho-könyv

A házasságtörés szemérmes világunkban még mindig félig-meddig tabutéma, a megoldás pedig a legtöbb esetben a mélységes csalódás miatt a válás – elég csak a statisztikákra nézni. Holott talán létezik más megoldás is...

Kerek könyv a középkorból
2014. Október 01. 09:27, szerda | Belföld

Kerek könyv a középkorból

Hajlamosak vagyunk azt képzelni, hogy a könyvek alaki különlegessége modern találmány, az eldurvuló könyvpiaci marketingháború következménye, a fel- és kitűnni vágyás leleménye. Pedig nem. Illetve nem egészen.

A világ öt legbefolyásosabb írója
2014. Június 26. 11:23, csütörtök | Belföld

A világ öt legbefolyásosabb írója

Összeállította a világ legbefolyásosabb íróinak listáját a kanadai The Richest. A rangsor a rajta szereplők internetes rajongótáborának köszönhetően alakult ki, és hogy, velük mennyire aktívan tartják a kapcsolatot.