Városlista
2023. február 9, csütörtök - Abigél

Hírek

2016. Március 04. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: kormány.hu

Épül-e sportcsarnok és tanuszoda Csornán és Kapuváron?

Épül-e sportcsarnok és tanuszoda Csornán és Kapuváron?

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtótájékoztatóján tornatermek és tanuszodák építését jelentették be.

2015 áprilisában a csornai és a kapuvári képviselő-testület szó szerint megegyező határozatot fogadott el, amelyben tanuszoda és sportcsarnok építését kezdeményezték településükön. Mindkét testület egyhangú döntéssel támogatta a javaslatokat. Valószínűleg mindkét város valamennyi lakója a kezdeményezés mellett áll. Tavaly április óta azonban nem hallottunk semmit az ügyről, a testületek a polgármestereket hatalmazták fel tárgyalásra.

Azért merült fel most ez a kérdés, mert tegnap Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón bejelentette, hogy országszerte indulnak a tanterem, tornaterem és tanuszoda beruházások.

Több mint 38 milliárd forintból összesen 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda és 5 komplett iskola épülhet meg a következő tanév végéig a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban.A felgyorsult fejlesztéseknek köszönhetően sok esetben már idén használatba vehetik a létesítményeket az iskolások – jelentette be.Boros Anita kiemelte, hogy a 78 projektből álló, összesen 38,7 milliárd forint értékű beruházás-sorozat teljes egészében központi költségvetési forrásból megy végbe. A minisztérium kezdeményezésére az önkormányzatoknak nem kell önrészt fizetniük a projektek megvalósításához.

Nagy öröm lenne, ha a Rábaköz járási központjai is a kedvezményezettek közt lennének, és itt is megépülnének a régen várt sportlétesítmények. Mivel a jelen pillanatban helyi információkkal nem rendelkezünk, ezért kérdéssel fordultunk a tárgyalásokkal felhatalmazott két polgármesterhez. Épül- e sportcsarnok és tanuszoda Csornán és Kapuváron? A polgármesterektől kapott válaszokat természetesen azonnal közöljük.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 09. 09:00, csütörtök | Helyi

Menetrend módosítás pályakarbantartás miatt

Vágányzári hirdetmény.

2023. Február 08. 18:01, szerda | Helyi

Autó égett az M85-ösön, még dolgoznak a tűzoltók

Forgalomkorlátozásra kell számítani Csorna térségében, a Sopron felé vezető oldalon.

2023. Február 08. 16:00, szerda | Helyi

Idősek farsangja Szanyban

Húshagyókedden a Művelődési Központban.

2023. Február 08. 13:36, szerda | Helyi

Áramszünet esetén figyeljünk a fűtési rendszerünkre is!

Áramszünet esetén a felhevült rendszer keringetés hiányában akár fel is robbanhat.