Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Szeptember 26. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Kapuvár Castrum SC

A Castrum két versenyzője három versenyszámban jutott ki az Európa Bajnokságra

A Castrum két versenyzője három versenyszámban jutott ki az Európa Bajnokságra

Siklóson rendezték az U22-es Kyokushin Karate Európa bajnokság kvalifikációs versenyét.

A Castrum SC Kapuvár két versenyzője 3 indulási kvótát harcolt ki a nemzetközi bajnokságon. Végerbauer Roberta küzdelemben, míg Pantelics Bence KATA (formagyakorlatban) és küzdelemben is képviselheti hazánkat november 11-én Kielcében (Lengyelország) a fiatal felnőttek kontinens viadalán.

A 8 fős Castrumos versenyzői csapat 4 arany-, és 2 ezüstérmet ért el a Tenkes völgyében Siklóson, ahol 3 ország karatékái vívták csatáikat az Európa Bajnokságon való indulás jogáért, illetve az országos bajnoki címekért. A csapat logisztikájában Sarród község polgármester, Papp Gyula úr segítkezett.

Németh Virág a Gyermek I.-es kategóriában 4 győzelmet követően állhatott a dobogó tetejére, hasonlóan a már tapasztaltabb U18-as klubtársához Bán Lilihez, aki szófogadóan követte az edzői utasításokat, és menetelt végig a női U18 -55 kg-os mezőnyön.
A Felnőtt „C” abszolút kategóriában Szücs Ádám jeleskedett, és csupán a mérleg fosztotta meg őt a dobogó legfelső fokától.

Végerbauer Roberta és Pantelics Bence keményen meneteltek a dobogó csúcsa felé, aranyérmeikkel bebiztosították indulási jogukat a Magyar Válogatott U22-es induló csapatában. A „MOL Tehetségprogram támogatottja” Pantelics Bence formagyakorlatban ezüstérmet szerzett, így neki 2 versenyszámban is szurkolhatunk majd novemberben.

"- Mindig nagy súly nehezedik a versenyzőkre, ha egy Európa bajnokság indulási jogának kivívásáról van szó. Be kell bizonyítaniuk, hogy a hazai mezőnyben Ők a legjobbak, és nekik jár az a feladat, és megtiszteltetés, hogy a Magyar Nemzeti melegítőt felöltve képviselhessék hazánkat az Európa bajnokságon. Mind a nyárligeti Végerbauer Roberta, mind pedig a kapuvári Pantelics Bence sok nemzetközi versenytapasztalattal rendelkezik, bizonyítja ezt eddig elért Európa bajnoki sikereik. Reméljük életük első U22-es felnőtt Európa bajnokságán is szépen szerepelnek majd! Egy biztos, hogy a versenyig hátralévő 7 hetet kemény munkával töltjük.
Nagyon örülök a Nyikos Eszter, Szücs Hanna és Németh Jankó szereplésének is, még akkor is, ha Ők most nem értek fel a dobogóra, mivel a küzdőtéren mutatott teljesítményük pozitívan értékelhető. Az őszi szezon minden Castrumos karatékának izgalmakban, eseményekben gazdag lesz. "
- tudatta sensei Pantelics Péter a Castrum edzője

Végerbauer Roberta fejre rúg

Pantelics Bence guruló fordulórúgása

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.