Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Február 05. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A csornai rendőrök befejezték a kónyi kamionbaleset vizsgálatát

A csornai rendőrök befejezték a kónyi kamionbaleset vizsgálatát

Ittas volt az 56 éves sofőr.

Kóny belterületén az Új Élet utcában a Mátyás Király utca felől a Széchenyi utca irányába közlekedett egy tatabányai férfi tehergépkocsival 2022. november 21-én 6 óra 30 perckor. A sofőr – ittas állapota miatt – a kamion sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, amelynek következtében letért az út jobb oldalán lévő füves területre, ahol a gépjárművel egy beton villanyoszlopnak ütközött. Ezt követően a gépkocsi a vízelvezető árokba sodródott, ahol az oldalára borulva állt meg. A balesetben a sofőr megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A Csornai Rendőrkapitányság a tatabányai férfival szemben büntetőeljárást indított, amelynek keretében az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a sofőr a baleset során alkoholos állapotban vezette a kamionját. A rendőrök az 56 éves gépkocsivezetőt 2023. január 19-én gyanúsítottként hallgatták ki, aki a vallomásában elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban – vádemelési javaslattal – küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A Kerényi György Művészeti Iskola felvételi tájékoztatója

Három tanszakon: zene, képzőművészet, néptánc várják a jelentkezőket.