Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Október 28. 14:03, hétfő | Helyi
Forrás: MSZP Győr-Moson-Sopron megye

A FIDESZ bajba sodorta az egyetemünket

A FIDESZ bajba sodorta az egyetemünket

A Nyugat-magyarországi Egyetem csődközeli állapotáról.

Ma reggeli hírünkben mi is tájékoztatást adtunk arról, hogy csődközeli helyzetbe került a Nyugat-magyarországi Egyetem. Ezzel kapcsolatban sajtóközleményt juttatott el hozzánkBeke Károly, a MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetsége megyei elnökhelyettese

Orbán Viktor 2010-ben azt ígérte: megerősítik és versenyképessé teszik a felsőoktatást. Ezzel szemben azt látjuk, hogy a Fidesz rossz kormányzásának egyik legnagyobb vesztese éppen a felsőoktatás.

Az elhibázott rendszernek egyformán kárvallottjai az oktatók, a diákok és a szülők. A három éve zajló folyamatos forráskivonás, az átgondolatlan intézkedések eddig csak káoszt és bizonytalanságot teremtettek. A kivéreztetett és a megszűnéssel fenyegetett egyetemek és főiskolák, a felsőoktatásból kizárt és külföldre űzött fiatalok százezrei a Fidesz romboló, igazságtalan intézkedéseinek következményei. Mindezek eredménye pedig nem más, mint a tudás megszerzésének lehetőségétől és a felemelkedés esélyétől megfosztott generáció, egy szétszakadó társadalom, a nemzetközi versenyben lemaradó ország.

A Fidesz rossz politikájának a bizonyítéka az, ami jelenleg a Nyugat-magyarországi Egyetemen zajlik. Az elmúlt napok hírei nem szólnak másról, mint arról, hogy a regionális jelentőségű, megyénkben működő felsőoktatási intézmény komoly gondba került. Az elmúlt három évben zajló pénzügyi kivéreztetés, az állami támogatás felére történő csökkentése az oka annak, hogy a Nyugat-magyarországi régió szellemi, oktatási és kutatási központjában jelentősen csúszik az oktatói bérek, valamint a hallgatói juttatások kifizetése. Ez a szomorú valóság Sopronban, Győrben és Mosonmagyaróváron is.

Felszólítjuk a Fidesz megyei képviselőit, hogy azonnal cselekedjenek! Tegyenek meg mindent azért, hogy a megyénk számára kiemelt fontosságú tudáscentrum ne kerüljön még nagyobb bajba! A 2014-es költségvetésben rendezzék a problémákat azért, hogy az egyetem időben utalhassa az ösztöndíjakat és az oktatói béreket! Tegyenek végre azért, hogy a legnagyobb hidegben se kelljen egyetlen fűtetlen épületben sem órát hallgatniuk az egyetemi polgároknak!

Felhívjuk a Fidesz képviselőinek a figyelmét, hogy ilyen csődközeli helyzetre az előző szocialista kormányok időszakában nem került sor, és a jövőben sem fog. A kormányváltást követően rendezzük a felsőoktatás nehéz helyzetét, hiszen számunkra az oktatás a legjobb befektetés. A minőségi, korszerűbb tudás több lehetőséget, jobban fizető munkahelyet, nagyobb biztonságot és jobb életet jelent. Hiszen mi úgy tekintünk minden tanulni vágyó fiatalra, mint a saját sorsát jobbítani akaró emberre, és a nemzet jövőbeni sikerét garantáló polgárra.- zárul az MSZP megyei elnökhelyettesének sajtóközleménye.


Címkék: csőd, egyetem, mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás