Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Június 11. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kustor Réka

A friss, ropogós lángos házhoz jön

A friss, ropogós lángos házhoz jön

Lángos Voks

A LÁNGOS, nagy betűkkel, hagyományos, közkedvelt magyar étel. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Milyen is a jó lángos? Mindenkinek más az ízlése. Van, aki a kívül roppanós, belül pihe-puhára, van, aki a vékony ropogósra, s akad, aki a lágy, vastag tésztájúra szavaz. De egyben megegyezik a vélemény: legyen finom! Ismerjünk meg a Rábaközben tevékenykedő két fiatalembert, akik kitartóan, a hőséggel dacolva, hétről-hétre házhoz hozzák gyerekkorunk ízeit: Balassa Istvánt, és Horváth Sándort, akivel a vállalkozásukról beszélgettünk.

Nem mellékesen indultak egy versenyen, ahol az ország legjobb lángost sütőit keresik. Ha ízlett a lángosuk, a cikk alatti képre kattintva segítsük őket szavazatunkkal.

- Hogy kezdődött a mozgó lángossütő története?
- Az ötlet a barátomé volt, akivel csinálom a bizniszt.Tavaly júliusban kezdtük a lángos szezon közepén, ismerősök között tartottunk egy próbasütést, ahol hamar kiderült, hogy ehető lángost sikerült készíteni.

- Milyen kínálattal rendelkeztek?
- Gondolkoztunk, hogy milyen lángos lenne jó, és a kefires mellett döntöttünk. Az elmúlt majdnem egy év azt mutatja, hogy nem tévedtünk nagyot.Többen kérdik, hogy miért nincs nagyobb választék, de sajnos korlátozottak a lehetőségeink az autó miatt. Sokkal egyszerűbb egy állandó helyen megoldani a nyersanyagok hűtését és előkészítését, mint egy mozgó autóban, viszont több vásárlóhoz juthatunk el így.

- Milyen visszajelzéseket kaptatok eddig?
- Az 1 év alatt a vásárlók többsége pozitív visszajelzést küldött, ugyan nem lehet mindenkinek megfeleli. Van, aki szerint kicsi a lángosunk, míg más azt mondja, hogy sok neki egy evésre. Hol barnára pirítva kérik, hol pedig csak alig megsütve. Vannak, akik annyit vesznek, hogy másnap még munkába azt viszik reggelire, és van, aki csak a forró lángost fogadja el, amit előtte veszünk ki az olajból, mert nem hiszi el hogy friss. A kéréseket tőlünk telhetően szívesen teljesítjük, főleg ha időben szólnak.

- Hol találhatnak meg titeket a vevők, ha ellenállhatatlan vágyat éreznek egy jó lángosra?
- Mivel másodállásban megy a lángossütő, ezért korlátozott időben tudunk menni csak Csornán és közvetlen környékén. Sokan kérdezték, miért nem járunk több településre, de kialakult egyfajta rutin, és nem szeretnénk a meglévő vevőkört cserben hagyni. Időbe telik, míg egy települést végigjárunk pl. Csornának még a felét sem tudjuk végigjárni, édesanyám Kiscsornán csak akkor kap lángost, ha a nap végére még marad, és viszek haza.

- Mik a jövőbeni terveitek? Bővítésen gondolkodtatok már?
- Ez egy kis vállalkozás, nem tervezünk lángos hálózatot. Anyagilag is megterhelő lenne esetleges újabb autó beállítása, és a minőséget sem lehet garantálni, ha nem személyesen felügyeljük a folyamatot. Újabb települést sem tervezünk, mivel az időnkbe egyelőre nem fér bele.

Sok sikert, eredményes munkát, minél több lángosra vágyó vevő kiszolgálást kívánjuk!

U.i.: a lángos nem játék, de a játékból lehet még több lángos! Szavazzunk a képre kattintva:


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból