Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 24. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Szuperinfó

A kapuvári gyógyvíz jótékony hatásai

A kapuvári gyógyvíz jótékony hatásai

Megjelent a Szuperinfó Egészség-Életmód mellékletében.

Magyarország geológiai adottságainak köszönhetően termálvíz nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem szerte Európában is.A gyógyvizek kémiai és biológiai összetételük alapján fejtik ki jótékony hatásukat a különböző betegségeknél.

A gyógyvizek felosztása az ásványianyag-tartalom és kémiai tulajdonságai alapján történhet, amelyek megfelelhetnek egy-egy hazai régiónak is.A kapuvári termálvíz hivatalos szakorvosi vizsgálatok alapján „ELISMERT GYÓGYVÍZ” minősítéssel rendelkezik. Nagy mennyiségű oldott sót tartalmazó alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz, mely jodid- és szulfid-ion tartalma következtében a jódos, illetve a szulfidos gyógyvizek közé is sorolható. E gyógyvíz jótékony hatása főként az alábbi területeken igazolt: kopásos izületi elváltozások, gerinc- és porckorong sérülések, balesetek utáni regenerálódás, fájdalmak jelentős csökkentése, nőgyógyászati problémák, hörghurut, hörgőtágulat és tüdőasztma (inhalációs kezelés révén).

Bizonyos betegségek fennállása esetén, azonban különösen veszélyes lehet a meleg gyógyvizek alkalmazása. Így nem ajánlott, ha valakinek szabálytalan, szapora szívverése, szív- és érrendszeri megbetegedése, magas vérnyomása, előrehaladott érelmeszesedése, kiterjedt felületes vénatágulata és kezeletlen pajzsmirigy túlműködése van.

A FLÓRA TERMÁLFÜRDŐ magas színvonalú gyógy- és wellness szolgáltatásaival, magával ragadó természeti környezettel várja a kikapcsolódni, pihenni, gyógyulni vágyó vendégeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.