Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 03. 17:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kapuvár Város Önkormányzata

A kapuvári önkormányzat decemberi döntései

A kapuvári önkormányzat decemberi döntései

Tájékoztató Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 20. napján tartott üléséről

1. Első napirendi pontban a Bizottságok beszámoltak a 2012. évi munkájáról, és az átruházott jogkörben hozott intézkedésekről. Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete munkáját négy bizottság készíti elő, a Gazdasági Bizottság, az Ügyrendi és Kommunikációs Bizottság, az Egészségügyi és Oktatási Bizottság, valamint a Közbeszerzési Bizottság. A bizottságok megtárgyalják mindazokat az előterjesztéseket, amelyek témájuk alapján a hozzájuk tartoznak. A beszámolókban többek között elhangzott, hogy mely ügyekben hoztak átruházott hatáskörben döntést, hány rendes és rendkívüli, valamint zárt ülésre került sor, és milyen ügyeket tárgyaltak 2012-ben.

2. Második napirendi pontként Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. évi munkatervének megtárgyalása került sorra. A Munkaterv tartalmazza mindazokat a napirendi javaslatokat, amiket a javaslattevők ajánlottak, valamint jogszabály alapján tárgyalni kell, de fenntartják a lehetőséget a módosításra.

3. Harmadik napirendi pontként a testület módosította Kapuvár Városi Önkormányzat 2012. évi költségvetési rendeletét. A rendeletmódosításra idén utoljára kerül sor, a bevételek és kiadások teljesülése tükrében.

4. A fizető-parkolóhelyek létesítéséről, valamint üzemeltetésének szabályozásáról szóló 24/2007.(X.1.) ÖKT rendeletet a negyedik pontban módosították a képviselők. A parkolási díjak 10 %-os emelésére került sor, viszont a parkolási díjfizetési időszak 1 órával csökkent.

5. Ötödik napirendi pontban a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló 30/2000.(IX.26.) rendelet módosítása került sorra. A temető üzemeltetés költségfedezetét a bevételek biztosítják. A díjakat az Önkormányzat helyi rendeletben állapítja meg.

6. Hatodik napirendi javaslat a közterület rendeltetésétől eltérő célú használatának általános szabályairól szóló 18/2007.(VI.26.) önkormányzati rendelet módosítása volt. Kapuvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 18/2007. (VI.26.) önkormányzati rendeletében szabályozta az önkormányzati közterületek használatának rendjét és a bérleti díjak mértékét. A költségvetés bevételeinek növelése érdekében 2013. január 1-től a közterület használati díjak átlagban 5 %-kal emelkednek.

7. Hetedik napirendi pontban javaslat hangzott el a hirdető-berendezések és hirdetmények elhelyezéséről szóló 19/2007.(VI.26.) önkormányzati rendelet módosítására. Kapuvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 19/2007.(VI.26.) önkormányzati rendeletében szabályozta az önkormányzati közterületeken elhelyezett hirdetőberendezések, hirdetések elhelyezésének rendjét és a bérleti díjak mértékét, melyeknek emelését 5 %-ban állapította meg a testület, 2013. január 1-től.

8. Nyolcadik napirendi pontban az önkormányzati tulajdonú lakások lakbérének mértékéről szóló 17/1995.(VI.30.) önkormányzati rendeletét módosította a képviselő-testület. A módosítás a lakbérek átlagban 5 %-os mértékű emelkedését eredményezi 2013. január 1-től.

9. A kilencedik napirendi pontban a város képviselői hatályon kívül helyezték a menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés viteldíjáról szóló rendeletét, mert egy jogszabály-módosítás szerint a díjakat ezentúl nem rendeletben, hanem a szolgáltatóval kötött közszolgálati szerződésben kell meghatározni.

10. Tizedik napirendi pontban szintén egy rendeletet, a tiltott, közösségellenes magatartásokról szólót helyezte hatályon kívül az önkormányzat. A döntésre az alkotmánybíróság határozata miatt volt szükség, amely a rendeletalkotásra vonatkozó felhatalmazó jogszabályhelyet megsemmisítette.

11.a, b. Tizenegyedik napirendi pontban a képviselők jóváhagyták Kapuvár Városi Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának, valamint Kapuvár Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Alapító Okiratának módosítását, ami a szakfeladatrend változása miatt vált szükségessé.

11.c. A testület elfogadta az önkormányzati hivatal 2013. évi köztisztviselő létszámának meghatározásáról szóló javaslatot. Az Országgyűlés december 11-én elfogadta a 2013. évi központi költségvetést, benne az önkormányzati hivatalokra vonatkozó részletszabályokat. A jogszabály alapján számított alaplétszámot a település típusa, a lakosságszámkategória határozza meg, ami Kapuvár Város esetében 30 fő köztisztviselőt jelent. A jelenlegi 59,5 főből jövőre 15 fő a járási hivatal állományába fog tartozni, az áprilisban átadott 2 fő szabálysértési ügyintézővel együtt. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal az Önkormányzat megállapodást kötött további 3 fő köztisztviselő átvételéről.

12. Tizenkettedik napirendi pontban a Képviselő-testület döntést, jóváhagyást igénylő ügyeket tárgyalt.

a) Közoktatási intézmények alapító okirat módosításainak visszavonása. Az alapító okiratok legutóbbi módosításának testület elé terjesztését jogszabály írta elő. Időközben az átadásra kerülő közoktatási intézmények okirat-módosításával kapcsolatban új állásfoglalás érkezett, mely alapján az aktualizálásokat már a KIK teszi meg,

b) Közszolgáltatási és vagyonkezelési – üzemeltetési szerződés elfogadása. A Nemzeti vagyonról szóló törvény rendelkezései alapján az önkormányzat képviselő-testülete vagyonkezelési szerződést kötött a jövőben átadásra kerülő, a közműves ivóvíz- és szennyvízellátást biztosító víziközművek üzemeltetésére a „Pannon-Víz” Víz, Csatornamű és Fürdő Zrt-vel.

c) Kapuvár város fizető-parkolóhelyeinek üzemeltetésére szóló közszolgáltatási szerződés meghosszabbítása. Kapuvár Város parkolóhelyeinek üzemeltetésére a KAPUKOM Kft-vel kötött határozott idejű szerződés lejárt. A képviselő-testület elfogadta a szerződés további 1 évre történő meghosszabbítását.

d) Nyílt pályázati eljárás lefolytatása a Strandfürdő üzemeltetésére. A kapuvári strandfürdő bérleti szerződése 2012. december 31-én lejár. A testület a működtetésre és a megfelelő üzemeltető kiválasztására a nyílt pályázati eljárás lefolytatásáról döntött. A leendő bérlőnek a strandfürdő műszaki és kommunális, idegenforgalmi, turisztikai ellátásának színvonalát növelnie szükséges. A pályázatok benyújtásának tervezett határideje 2013. február 13.

e) Fő tér 11. sz. alatti üzlet bérbeadása. Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete nyílt árverés útján bérbeadásra 10 évre meghirdeti a Kapuvár, Fő tér 11. sz. alatt található nem lakáscélú helyiségét a hozzá tartozó kiszolgáló egységekkel együtt.

f) Pro Art Tehetséges Fiatal Művészekért és Sportolókért Alapítvány kérelme Civil Pályázati Alap 2012 pályázati Megállapodás módosítása. Az Alapítvány a városközpont felújítási munkálatai miatt a pályázatában megjelölt rendezvényt nem tudta lebonyolítani. A képviselő-testület hozzájárult, hogy a pályázati megvalósításra kötött megállapodásban az időpontokat közös megegyezéssel módosítsák.

g) Javaslat közbeszerzési eljárás indítására „Bölcsőde fejlesztése, Kapuvár” NYDOP-5.1.1./B-11-2012-0003 című projekt építési kiviteli munkái tárgyában. Kapuvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Közbeszerzési Előkészítő és Bíráló Bizottság kezdeményezése alapján „Bölcsőde fejlesztése, Kapuvár” elnevezésű NYDOP-5.1.1/B-11-2012-0003 azonosítószámú projekt építési kivitelezés tárgyában 2013. januári kezdettel egyszerű közbeszerzési eljárást indít.

h) Piac üzemeltetése. A Kapuvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a piac üzemeltetését három évre átadta a KAPUKOM Kft-nek.

Zárt ülésen a képviselők bérlők szociális helyzete alapján lejárt lakásbérleti szerződések újbóli megkötéséről döntöttek.

Hámori Györgypolgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.