Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Július 19. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kapuvár Város Önkormányzata

A kapuvári városközpont megújítása

A kapuvári városközpont megújítása

Sajtótájékoztatón mutatták be A kapuvári városközpont megújítása a természeti és történelmi értékek megőrzésével című projekt kivitelezési munkálatainak helyzetét.

A városközpont felújítási munkálataihoz Kapuvár Város Önkormányzata 526.531.690 Ft-ot nyert el az Új Széchenyi Terv és a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretein belül. A beruházás elszámolható költsége meghaladja a 664 millió forintot, melyhez a támogatási összegen kívüli önrészt Kapuvár Város biztosítja saját forrásaiból. A beruházás legfőbb célja, hogy egységesebb, és erősebb városközponti funkcióval rendelkező városközpont jöjjön létre, erősítve ezzel a város kulturális szerepkörét is. A kivitelezési munkálatok 2012 április hónapban indultak meg, a munkák befejezési határideje 2012. december 30.

A beruházás környezetrendezési, környezetalakítási munkálatai során közintézmények és közterületek felújítására, kerékpárutak és parkolók kialakítására kerül sor.

A kivitelezésben eddig az időpontigelkészült a Városháza utólagos falszigetelése, valamint az épület új csapadékvíz hálózata. Szinte teljes egészében megvalósulta Déli várárok, a parkban álló lakóház előtti tér az odavezető úttal ésa kerékpárút térburkolása a Piactérig. Elkészültek a közműépítések (csapadék, villamos) a Hősök Parkjában, aRábaközi Művelődési Központ épületében befejeződtek a bontási feladatok.

A következő egy hónapban elkészüla Várkert és a lakóházak közötti út térburkolása,vízgépészeti akna készítése és a szökőkút medencéje a Hősök Parkjában. AVárosháza padlásfödémjének utólagos szigetelését éskomplett tetőfedését, teljes nyílászáró cseréjét,vakolatának javítását és az új liftakna építését is befejezik a jövő hónapban. Befejezik aRábaközi Művelődési Központ villamos- és gépészeti szerelését,elindul a Szent Anna templom külső (falazati) felújítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.