Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2018. Október 11. 14:35, csütörtök | PR

A legpraktikusabb létrák a ház körüli munkákhoz

A legpraktikusabb létrák a ház körüli munkákhoz

Ha szeretjük magunk kézben tartani odahaza a kert és a ház körüli karbantartási teendőket, és jó munkát kívánunk végezni biztonságos körülmények között, akkor egy komolyabb létrára szükségünk lesz.

A kínálat hatalmas, alább segítünk eligazodni.

A háztartási is profi

Az otthoni javítási, szerelési munkák gyakran történnek a magasban, és egy többszintes ház és nagyobb kert esetén alapvető kellék egy minőségi létra.
A gyártók három kategóriát kínálnak: ipari, félprofi és háztartási. Valójában az otthoni darabok is éppolyan megbízhatóak, mint az ipari munkára tervezett példányok, csak más feladatokra tervezték őket. Így ha magas igényeink vannak, akkor is nyugodtan választhatunk a háztartási létrákból.

Az első számú szempont a biztonság

A legfontosabb, hogy komoly gyártótól minőségi darabot rendeljünk. A létra, amit válasszunk, úgy legyen kialakítva, hogy ne tudjon összecsukódni, eldőlni. A csúszásmentes lábdugó, az összekötő láncok segítik, hogy ne essen szét alattunk a szerkezet.
A lépcsőfokok kialakítása is alapvető a biztonság szempontjából. A korszerűen kialakított létrák 80 mm széles lépcsőin kényelmesen lehet állni, és fontos, hogy jól elérhető kapaszkodó keretek legyenek, amikbe a kezünkkel fogódzkodhatunk.
Ne gondoljuk azt, hogy csak az alumínium példányokban bízhatunk, nagyon stabil, minőségi fa létrákból is válogathatunk. Fából ipari célra is készítenek létrákat, ezeknek az ára jóval kedvezőbb, miközben ugyanolyan biztonságot nyújtanak.

Milyen típust vegyünk?

A legismertebb otthoni segítőtárs a kinyitható létra. Ezzel például könnyedén portalaníthatjuk a fűtés csöveket a plafon alatt.
Ha egy több célú létrát választunk lépcsőfunkcióval ellátva, akkor ez szétnyitható eszközt nyerünk, amely nagyobbra nyitható, és felállítható úgy, hogy egyik lába a lépcső alján, a másik a lépcső tetején áll. Ezzel például egy magas belmagasságú lépcsőházat kifesthetünk magunk. Léteznek 3 x 11 fokosra kinyitható verziói is, amelyekkel akár a második emeletig elérjük a házfalat.

Állólétrának nevezik a kitámasztható, de csak egyik oldalon járható létrát, aminek magas keretére például felakasztható egy vödör; ez otthoni ‘félprofi’ szerelési, javítási munkákhoz éppúgy tökéletes, mint gyümölcsszedéshez. A kapaszkodókeret megvéd attól, hogy leszédüljünk. Mindenkinek ajánlható ez a típus, aki gyümölcsfákkal rendelkezik, vagy szívesen fest, mázol, szerel maga.

A támasztólétrával, amely egy oldalú és magasra kinyújtható, helytakarékosan megoldhatóak a nagy magasságban - vagy mély gödörben - zajló munkák. Kertes házba nagyon ajánlott egy ilyen darab. A csúszásbiztos talp mellett ennél a változatnál fontos, hogy kemény felületre tegyük le.
Még ha a legmodernebb aluminium változatot szerezzük is be, az nem árt, ha létránkat tavasszal a munkák beindulta előtt ellenőrizzük.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 27. 16:00, kedd | PR

Milyen karbantartást igényel egy medence?

Szükség van a medencék otthoni víztisztítására is ahhoz, hogy hosszú ideig élvezhető legyen a víz tisztasága.

2019. Augusztus 27. 09:00, kedd | PR

Vidd be a konyhádba az ősz ízeit!

Nem tudjuk ti, hogy vagytok vele, de ha őszinték akarunk lenni, mi már nagyon vártuk, hogy beköszöntsön az ősz.

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Július 23. 15:00, kedd | PR

Hogyan válasszunk karikagyűrűt?

Mikor felmerül a házasság kérdése, szinte azonnal szerepet kapnak a gondolatokban a lehetséges helyszínek, a viselendő ruhák és ékszerek, a vendéglista és természetesen a karikagyűrűk beszerzésének gondolata.