Városlista
2020. február 16, vasárnap - Julianna

Hírek

2018. Október 11. 14:35, csütörtök | PR

A legpraktikusabb létrák a ház körüli munkákhoz

A legpraktikusabb létrák a ház körüli munkákhoz

Ha szeretjük magunk kézben tartani odahaza a kert és a ház körüli karbantartási teendőket, és jó munkát kívánunk végezni biztonságos körülmények között, akkor egy komolyabb létrára szükségünk lesz.

A kínálat hatalmas, alább segítünk eligazodni.

A háztartási is profi

Az otthoni javítási, szerelési munkák gyakran történnek a magasban, és egy többszintes ház és nagyobb kert esetén alapvető kellék egy minőségi létra.
A gyártók három kategóriát kínálnak: ipari, félprofi és háztartási. Valójában az otthoni darabok is éppolyan megbízhatóak, mint az ipari munkára tervezett példányok, csak más feladatokra tervezték őket. Így ha magas igényeink vannak, akkor is nyugodtan választhatunk a háztartási létrákból.

Az első számú szempont a biztonság

A legfontosabb, hogy komoly gyártótól minőségi darabot rendeljünk. A létra, amit válasszunk, úgy legyen kialakítva, hogy ne tudjon összecsukódni, eldőlni. A csúszásmentes lábdugó, az összekötő láncok segítik, hogy ne essen szét alattunk a szerkezet.
A lépcsőfokok kialakítása is alapvető a biztonság szempontjából. A korszerűen kialakított létrák 80 mm széles lépcsőin kényelmesen lehet állni, és fontos, hogy jól elérhető kapaszkodó keretek legyenek, amikbe a kezünkkel fogódzkodhatunk.
Ne gondoljuk azt, hogy csak az alumínium példányokban bízhatunk, nagyon stabil, minőségi fa létrákból is válogathatunk. Fából ipari célra is készítenek létrákat, ezeknek az ára jóval kedvezőbb, miközben ugyanolyan biztonságot nyújtanak.

Milyen típust vegyünk?

A legismertebb otthoni segítőtárs a kinyitható létra. Ezzel például könnyedén portalaníthatjuk a fűtés csöveket a plafon alatt.
Ha egy több célú létrát választunk lépcsőfunkcióval ellátva, akkor ez szétnyitható eszközt nyerünk, amely nagyobbra nyitható, és felállítható úgy, hogy egyik lába a lépcső alján, a másik a lépcső tetején áll. Ezzel például egy magas belmagasságú lépcsőházat kifesthetünk magunk. Léteznek 3 x 11 fokosra kinyitható verziói is, amelyekkel akár a második emeletig elérjük a házfalat.

Állólétrának nevezik a kitámasztható, de csak egyik oldalon járható létrát, aminek magas keretére például felakasztható egy vödör; ez otthoni ‘félprofi’ szerelési, javítási munkákhoz éppúgy tökéletes, mint gyümölcsszedéshez. A kapaszkodókeret megvéd attól, hogy leszédüljünk. Mindenkinek ajánlható ez a típus, aki gyümölcsfákkal rendelkezik, vagy szívesen fest, mázol, szerel maga.

A támasztólétrával, amely egy oldalú és magasra kinyújtható, helytakarékosan megoldhatóak a nagy magasságban - vagy mély gödörben - zajló munkák. Kertes házba nagyon ajánlott egy ilyen darab. A csúszásbiztos talp mellett ennél a változatnál fontos, hogy kemény felületre tegyük le.
Még ha a legmodernebb aluminium változatot szerezzük is be, az nem árt, ha létránkat tavasszal a munkák beindulta előtt ellenőrizzük.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Január 24. 14:55, péntek | PR

Napelemek, amelyek nem csak árammal látnak el minket: mire jó a napkollektor?

A napkollektor a nap energiáját használja fel hőenergia előállítására, mely főleg a háztartási melegvíznél hasznosítható.

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.

2019. December 12. 14:45, csütörtök | PR

2020-ban ismét Alsóörs ad otthont az Open Road Festnek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben.