Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2022. Június 08. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megyében az elmúlt héten nyolcvan eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A megyében az elmúlt héten nyolcvan eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 22. héten történt.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenkét ember sérült meg.

Kigyulladt egy gépkocsi hétfő délelőtt a Halászit és Püskit összekötő út 3-as kilométerszelvényénél. A gépjármű vezetője menet közben füstölést tapasztalt, majd leállította és elhagyta a járművet, melyről a tűz mintegy tíz négyzetméteren az árokpartra is átterjedt. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Árokba borult egy kisteherautó Beled település térségében, a 8611-es és a 8612-es utak kereszteződésében. A két utas ki tudott szállni a járműből. A kapuvári hivatásos és a répcelaki önkormányzati tűzoltók a helyszínelés után visszaállították kerekeire a járművet. A mentők két embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállították.

Pajta kapott lángra egy rábaszentmihályi családi ház udvarán szerda délelőtt. A csornai hivatásos, valamint a téti és a koroncói önkéntes tűzoltók három vízsugárral oltották el a harminc négyzetméteres istállón elharapózott lángokat. A tűz nem terjedt át másra. A pajtában sem állatok, sem nagy értékű tárgyak nem voltak, az eset során személyi sérülés sem történt.

Hungarocell kapott lángra körülbelül tíz négyzetméteren egy üzemcsarnok keverőgépében Győrben, a Fehérvári úton csütörtök reggel. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. Az ott dolgozó tizenkilenc ember az üzemet elhagyta. A csarnokkal egybeépített irodaházat a nagy füst miatt huszonnégy dolgozónak kellett elhagynia, akik az oltás után visszatérhettek munkahelyükre. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat pedig tűzvizsgálati eljárást indított.

Tűz keletkezett egy negyedik emeleti, társasházi lakásban, Győrben, szombat délután. A lakás egyik szobájában bútorok és más berendezési tárgyak égtek. A győri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd átszellőztették a füsttel telítődött lépcsőházat. A tűzoltás idejére három ember elhagyta az épületet, a többi lakó a tűzoltók kérésére zárt ajtók és ablakok mellett a lakásában maradt. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Autószállító trélert vontató furgonnal ütközött egy személyautó vasárnap este az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Lébény térségében. A baleset következtében a személyautó árokba hajtott, a tréleren szállított gépkocsi pedig az autópályára zuhant. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és a forgalmi akadály megszüntetésében közreműködtek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 22. 19:00, szombat | Helyi

Magyar kutatók új antibiotikumot fejlesztettek ki, ami képes roncsolni a baktériumok sejtfalát

Ez a felfedezés azért is jelentős, mert az új szuperbaktériumok ellen a hagyományos antibiotikumok hatástalanok

2024. Június 22. 16:00, szombat | Helyi

Megkezdődött a mocsári teknősök tojásrakási időszaka

A lakosság segítségét is kéri a nemzeti park.

2024. Június 22. 13:00, szombat | Helyi

Falunapi főzőverseny Bősárkányban

Főzőcsapatok jelentkezését várják, a részvételhez előzetes nevezés szükséges.

2024. Június 22. 09:00, szombat | Helyi

Vannak polcon vagy dobozban lapuló könyvei?

Könyvbörzét szerveznek Petőházán.