Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. December 20. 06:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

A polgármester egyelőre nem válaszol

A polgármester egyelőre nem válaszol

Előbb új ügyvezető igazgató, válasz csak utána.

Keddicikkünkben közöltük Szabó István, a Csornai Hőszolgáltató Kft ügyvezető igazgatójának nyilatkozatát, melynek végén jeleztük, hogy megkérdezzük Dr Turi György polgármester álláspontját.

Polgármester úrnak szerda reggel a következő e-mail-t küldtük:

Tisztelt Polgármester Úr!

Tegnap délután Szabó István, a Csornai Hőszolgáltató Kft igazgatója rövid interjút adott portálunknak, amit ide kattintva teljes terjedelmében elolvashat.
Az interjú egy részlete:
"- Nagy meglepetést okozott a bejelentése. Mi indokolta ezt a váratlan döntést?

- 2012 december 31-én lejár az ügyvezető igazgatói megbízatásom. Tekintettel a kialakult helyzetre arra a nehezen meghozott döntésre jutottam, hogy nem kívánom tovább irányítani Csornán a távhőszolgáltatást. Úgy érzem, hogy a polgármester úr és közöttem kialakult jelentős nézetkülönbségek már a Csornahő Kft jövőjét veszélyeztetik. Ezért jutottam arra a döntésre, hogy 28 év munkaviszony után, egy ciklusra a nyugdíjtól munkahelyet váltok.

Köszönöm a képviselőtestület tagjainak, hogy az elmúlt években mindig támogattak. Folyamatosan éreztem a cég és a felém irányuló bizalmukat, pozitív hozzáállásukat. Soha nem voltam politikai viták részese, az összes eddigi testülettel és önkormányzatot irányító párttal együtt tudtam működni, mert mindig szakmai véleményt mondtam. Ha igénylik, a jövőben szakértőként, szaktanácsadóként számíthatnak rám.

- Mi történik ezután?

- Csütörtökön rendkívüli testületi ülésen valaki ideiglenes ügyvezetői megbízást fog kapni, és pályázatot írnak ki az ügyvezető igazgatói tisztség betöltésére. Én pedig vállalkozóként energetikai szakértői munkát fogok végezni. Sajnálom, hogy így történt, de hosszú vívódás után nem tudtam más döntést hozni."

Ennek kapcsán kérdezem Polgármester Urat; kíván-e ragálni a Szabó István által elmondottakra? Váratlanul érte-e a bejelentés? Hogy látja Ön, milyen jelentős nézetkülönbségek vezettek ahhoz, hogy 28 év után az ügyvezető igazgató nem vállal további megbízatást? Mit tervez az önkormányzat a kialakult helyzetben?

Várom válaszait.

Dr Turi György polgármester telefonon azt a tájékoztatást adta, hogy az ügyről csak azt követően kíván nyilatkozni, hogy a feladatot megoldották, miután véglegesen kinevezték az új ügyvezető igazgatót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.