Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 19. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Presscode PR

A zene a drogom, használni is fogom!

A zene a drogom, használni is fogom!

Születésnapi turnéján szombaton Kapuváron lép fel az Ocho Macho.

Tíz éves születésnapját 10 év - 10 város című turnéjával ünnepli a klubokban és fesztiválokon is rendkívül népszerű, pörgős, latinos-punkos-skás, igazi örömzenét zenét játszó Ocho Macho. A zenekar ráadásul egy különleges új EP-t is kiad a jeles alkalomra.

- Óriási megtiszteltetés, amikor az emberek úgy döntenek, hogy aznap este minket választanak. Ezt mind a mai napig alázattal fogadjuk! Éppen ezért a mai napig izgulunk is, hogy át tudjuk-e adni, azt, amit szeretnénk. És, hogy mi is az? Az élmény, az, hogy kikapcsolhassanak az emberek, hogy elfelejtsék gondjaikat és, hogy egyetlen nagy energia körbeöleljen minket. A zene a drogunk! – mondja Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho énekese.

Születésnapi turnéja keretében november 23-án Kapuváron, a Shop-Stopban lép fel az Ocho Macho.

A koncertekkel párhuzamosan, október 30-án jelenik meg a turné címét viselő 10 év - 10 város című maxi is, három slágergyanús dallal, köztük két különleges duettel. A ki vagyok én?! mellett a Maskaray című számban a PASO-s Krsa a Képzeld el másképp című szerzeményben Kowalsky vendégeskedik.

Az Ocho Macho 2003-ban alakult szombathelyi popzenekar, melynek zenei világában a reggae, a ska, a punk és latin találkozik - ez az általuk „hupogásnak” nevezett muzsika - neve pedig spanyolul annyit tesz, „nyolc hím” (a fordítás egyébként bájosan és szándékosan helytelen, a pontos változat Ocho Machos lenne).
- A zenét nem érdekli, hol laksz, milyen színű a bőröd, milyen nyelven beszélsz. Ezért is keveredik nálunk akár egy dalon belül is az angol-spanyol-magyar nyelv.– mesél zenéjükről Kirchknopf Gergő. Az évek alatt több tagcserén is átesett formáció eredetileg feldolgozás-zenekarként startolt, ám az együttes hamarosan saját dalok komponálásába kezdett, s országos ismertsége előtt már izmos rajongótábort kerekített magának szűkebb pátriájában, sőt Ausztriában is. Az Ocho Macho 2007-ben magánkiadásban jelentette meg jelentette meg El mundo fantástico című bemutatkozó nagylemezét, melyet 2010-ben követett az immár lemezcég által gondozott Puskás (Pancho Bum-bum-bum) című album. Az együttes - mely időközben a hazai klubok és fesztiválok kedvelt fellépője, igazi „bulizenekar” lett – 2011-ben jelentette meg legfrissebb lemezét Online a világ címmel, mely, ahogy a korábbi albumok is, elérte a platina státuszt.

Képgalériánk az áprilisi csornai Ocho Macho koncerten készült.

Címkék: kapuvár, koncert

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!