Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Április 14. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Aláírás gyűjtés a lopásgátló népszavazásért

Aláírás gyűjtés a lopásgátló népszavazásért

Két országgyűlési képviselő töltötte a tegnapi napját a Rábaközben.

Horváth Imre és Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselői a tegnapi napjukat a Rábaközben töltötték. Kora délelőtt a csornai piacon a helyi szocialistákkal gyűjtötték az aláírásokat a népszavazási kezdeményezéseik mellett. A piactéren sajtótájékoztatót is tartottak.

Horváth Imre elmondta, hogy egyidőben három kérdésben gyűjtik az aláírásokat. Az állami földek eladása ellen, a vasárnapi boltzár ellen, és az állami vezetők 2 millió forint feletti bére ellen szervezik a népszavazást. Csornán is az a tapasztalata, ami más helyszíneken, hogy az embereknek annyira elegük van az Orbán kormányból, hogy amikor meghallják, hogy a kormány ellen folyik a gyűjtés, meg sem kérdezik mit, csak azt, hogy hol kell aláírni.

Kérdésre válaszolva Horváth Imre elmondta, hogy bár tegnap a parlament eltörölte a törvényt, az MSZP folytatja az aláírásgyűjtést a vasárnapi nyitva tartás megvédéséért. Már semmit nem hisznek el a Fidesz-nek. A kormány ugyanis nem tett le arról a szándékáról, hogy egyszer újra bevezesse a vasárnapi boltzárat. A Fidesz és a KDNP csak pillanatnyi politikai érdekből szüntette meg a vasárnapi zárva tartást. Több meghatározó miniszter (Lázár János, Semjén Zsolt, Balog Zoltán) tiltakozott a döntés ellen és nem szavazta azt meg. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes már elszólta magát, amikor világosan arra utalt: az a céljuk, hogy visszaálljon a zárva tartás. Úgy fogalmazott: „lesz szabad vasárnap”. Az MSZP számára elfogadhatatlan, hogy a kormány a vasárnapi zárva tartással együtt eltörölte a vasárnapi bérpótlékot is. A Fidesznek az MSZP-vel van vitája, de a dolgozókon áll bosszút. Az MSZP javaslata szerint 100 százalékos bérpótlékra van szükség.

Korózs Lajos elmondta, hogy az Orbán-Habony kormány soha nem látott szegénységbe taszította az ország többségét. A szegényektől elveszik a pénzt, és a gazdagokat támogatják. Ez a "perverz újraelosztás" látszik az adóbevételek újraelosztásában, a korábbi szociális támogatások megszüntetésében, az európai támogatások és állami pénzek ellopásában. A baloldal minden erejével ez ellen küzd, és ez az erő egyre nagyobb. Jól látható, hogy a Fidesz megijedt a népszavazás lehetőségétől, mert ők is tudják, hogy ebben nem nyerhetnek.
- Elkezdtük ezt a munkát a Fizetésemelés kampánnyal, és a népszavazásokkal megmutatjuk az igazi erőnket, amitől már a Fidesz is megijedt!- mondta Korózs Lajos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás