Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. November 12. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: GYSEV

Átadták az új utasperonokat a fertőszentmiklósi állomáson

Átadták az új utasperonokat a fertőszentmiklósi állomáson

A projekt az Európai Unió támogatásával készült.

Két új, kiszélesített és akadálymentesített, modern utasperont adtak át Fertőszentmiklós állomáson. Az utasok kényelméről új peronbútorzat, esőbeálló, és újonnan kialakított vizuális utastájékoztató rendszer is gondoskodik.

A kivitelezési munkálatok 2022. tavaszán kezdődtek Fertőszentmiklóson. A vasútállomáson a terveknek megfelelően egy új oldalperon épült a II. számú vágány mellett és egy új szigetperon a III. és V. számú vágányok között.

Mindkét létesítmény szintbeni gyalogos átjárón keresztül közelíthető meg, biztosítva az akadálymentes közlekedést. A felvételi épület és az oldalperon közötti terület burkolása is elkészült, biztosítva a váróteremből az egy szinten történő – szintén akadálymentes - kijutást. A peronokon valós idejű audiovizuális utastájékoztató rendszer épült ki, emellett elkészült a peronok térvilágítása. A peronokon a GYSEV arculati előírásainak megfelelően esőbeállókat és peronbútorokat helyeztek ki.

- Fertőszentmiklós kiemelt szerepet játszik a GYSEV vasútállomásai között, ezért is tartom lényegesnek, hogy a 2020-ban megújult állomásépület mellett az elmúlt időszakban új, akadálymentes peronok és új peronbútorzat is készült. Ez pedig jelentősen komfortosabb utazást biztosít mind a Sopron-Győr-Budapest, mind pedig a Fertőszentmiklós-Nezsider-Bécs vonalon közlekedő utasainknak – mondta el az átadási ünnepségen Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Az állomási felsővezetéki rendszert is át kellett alakítani. A csonkavágányok végére erősített energia elnyelős vágányzáró bakok épültek. A peronelrendezésnek megfelelően kiépült a szükséges kábelalépítményi hálózat.

A GYSEV Zrt. az ún. INTERREG program keretén belül projekttámogatásból és saját forrásból valósította meg a Fertőszentmiklós állomás infrastrukturális fejlesztése elnevezésű projektet.

A beruházás az INTERREG program LowCarb Mobility projektjének támogatásával és a GYSEV Zrt. saját forrásából valósult meg, külső kivitelező cég által. A kivitelezési munkálatok szeptember 19-én befejeződtek, a műszaki átadás-átvételi eljárást október 19-én lezárták, az átadásra november 11-én került sor, a projekt költsége 495 millió forint volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.