Városlista
2019. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2018. December 08. 12:18, szombat | Helyi
Forrás: Csorna Önkormányzat

Átadtak egy újabb kerékpárút szakaszt Csornán

Átadtak egy újabb kerékpárút szakaszt Csornán

Csorna az Európai Uniótól 60 millió forintos támogatást nyert a város kerékpárút hálózatának fejlesztésére.

Csorna Város Önkormányzata Európai Uniós támogatásból tervet készíttetett a városközponton áthaladó kerékpáros forgalmat kiszolgáló kerékpárút hálózat bővítésére és biztonságossá tételére. A tervezési terület a Szent István tér K-i oldalára, az Andrássy utca, Laky Döme utca és Eszperantó utca közé eső szakaszára valamint az Árpád utcára korlátozódott.

A Szent István tér mellett kétirányú kerékpárút létesült a járda szintjén szétválasztott forgalommal. Az Árpád utca-Andrássy utca- Laky Döme utca kereszteződésében eddig nem lehetett biztonságosan átvezetni a kerékpáros forgalmat, így a helyzet rendezése érdekében három kerékpáros és kettő gyalogos átvezetés került kialakításra. A Szent István tér mellett haladó kétirányú kerékpáros forgalmat az útkereszteződésben szétválasztották. Az Árpád utcában a Szent István tér és a Laky Döme utca által lehatárolt területen az úttest mindkét oldalán nyílt kerékpársáv került felfestésre. Az Andrássy utcának az utca északi oldalán került kialakításra a kerékpárút, míg délen a kerékpáros nyom. Ez a kialakítás a Prépost utcai kereszteződéig tart. Itt a kerékpárút véget ér, és kerékpáros nyomként folytatódik, illetve egyirányú útként az Andrássy utca déli oldalán az Thököly utcáig. Az átvezetés felfestéssel valósult meg, amely mellett gyalogos átkelőhely is létesült.

Csornán a 60 millió forintos európai uniós támogatásnak köszönhetően tehát újabb kerékpárutak létesültek, így hozzájárulva a fenntartható közlekedési módok közlekedési feltételeinek javulásához.

Csorna Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a beruházás valamennyi közlekedő számára biztosítja a biztonságos közlekedési feltételeket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 20. 09:00, csütörtök | Helyi

Elkészült Bogyoszló és Jobaháza községek háziorvosi rendelőinek energetikai korszerűsítése

A beruházás több mint 18 millió forintos európai uniós támogatásból valósult meg, melyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozott.

2019. Június 19. 16:00, szerda | Helyi

Már ötödször rendezik meg Kónyban a táncdalfesztivált

Utána éjjel Gramy bál

2019. Június 19. 13:00, szerda | Helyi

A csendes gyilkos nyáron is támad

Szellőztessen rendszeresen, vizsgáltassa felül tüzelőberendezését, vízmelegítőjét, valamint a kéményét is!

2019. Június 19. 09:00, szerda | Helyi

Ingyenes Excel képzést indít a Dr. Oetker

A képzés végén tanúsítványt kapnak a résztvevők.