Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2018. Június 05. 15:00, kedd | PR

Autóvásárlás: lizing vagy személyi kölcsön?

Autóvásárlás: lizing vagy személyi kölcsön?

Autóra van szükségünk, de nincs még meg a kellő megtakarításunk? A lizing vagy a hitel is megoldást jelenthet. Lássuk, mik a fő jellemzői az egyik, illetve a másik opciónak!

A lizinghez gyűjtenünk kell

Ha szeretnénk használt vagy új autót venni, de a teljes összegre nincs keretünk, két autófinanszírozási forma áll a rendelkezésünkre - igényeink és helyzetünk szerint tudunk választani.
Önerő, azaz meglevő készpénz nélkül is tudunk szabad felhasználású személyi kölcsönt felvenni, amit erre a célra fordíthatunk.
A személyi kölcsön - szemben például a lakáshitellel - ugyanis kezes, fedezet és akár önerő nélkül is igényelhető. Mivel a pénzügyi szolgáltatónak ez jelent némi kockázatot, ezért a THM itt általában magasabb. Ám most, mint minden hitel, ez a konstrukció is igen kedvező kamatozással érhető el.

Jó tudni, hogy a személyi kölcsönöknél nagyon sok végig fix kamatozású verziót találunk. Ezek az egész törlesztési időszak alatt garantálják a pénzügyi biztonságunkat.
Az autólizingek viszont jellemzően változó kamatozásúak; azaz nem tudjuk, mennyit fogunk fizetni például négy év múlva.
Magánszemélyként a zártvégű pénzügyi lízing jöhet szóba, ami azt jelenti, a lízingcég megveszi a járművet - legyen az használt autó, veterán vagy szalonautó - , mi törlesztjük az autó árát és a kamatot, és csak a futamidő végén kerül a tulajdonunkba a kocsi. Természetesen a teljes futamidő alatt - ami általában 7 évben van maximalizálva – mi használjuk az autót.

Az autólízing abban is különbözik a hiteltől, hogy minimum 20 %-os önerő szükséges az igénybevételéhez.

Személyi kölcsön: nem számít, milyen állapotú a jármű

A személyi kölcsönnél ugyan nem elvárás a komolyabb önerő, de a hitelképességünket megvizsgálja a pénzügyi szolgáltató. Itt már a vásárlással a tulajdonunkba kerül a hitel segítségével megvásárolt kocsi.Az autólizingnél jellemző még, hogy nem mellékes, milyen állapotban van az autó, amelyet megfinanszíroz nekünk a lizingcég. Az autó vételárától és a gyártási évétől is függ, mennyibe kerül nekünk havonta a konstrukció. Minél jobb állapotú, újabb évjáratú a jármű, annál jobban járunk.
Ezzel szemben a személyi kölcsönnél csak a mi hitelképességünket vizsgálják; a kapott összeget olyan járműre fordíthatjuk, amilyenre csak akarjuk. Akár hetven éves veterán autót is vásárolhatunk.
Általánosságban elmondható, hogy ha például egy öt éves használt autót szemelünk ki, kedvezőbb számunkra a személyi kölcsön, míg egy új autónál van, hogy a lizing verhetetlen.
Mindenképpen érdemes figyelnünk a THM-re és utánajárnunk a finanszírozás módjának, hogy a számunkra legmegfelelőbb megoldást találjuk meg!
von csak így kifizetődő!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 27. 16:00, kedd | PR

Milyen karbantartást igényel egy medence?

Szükség van a medencék otthoni víztisztítására is ahhoz, hogy hosszú ideig élvezhető legyen a víz tisztasága.

2019. Augusztus 27. 09:00, kedd | PR

Vidd be a konyhádba az ősz ízeit!

Nem tudjuk ti, hogy vagytok vele, de ha őszinték akarunk lenni, mi már nagyon vártuk, hogy beköszöntsön az ősz.

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Július 23. 15:00, kedd | PR

Hogyan válasszunk karikagyűrűt?

Mikor felmerül a házasság kérdése, szinte azonnal szerepet kapnak a gondolatokban a lehetséges helyszínek, a viselendő ruhák és ékszerek, a vendéglista és természetesen a karikagyűrűk beszerzésének gondolata.