Városlista
2021. október 28, csütörtök - Simon

Hírek

2021. Szeptember 21. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

Az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen kilenc ember sérült meg.

Összeütközött három személygépkocsi Győrben, az Ifjúság körúton hétfő délután. A város hivatásos tűzoltói az egyik járműből feszítővágóval emeltek ki egy embert, majd átadták a mentőknek.

Teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres családi ház Sikátorban, a Petőfi Sándor utcában hétfő este. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai, valamint a pannonhalmi, győri és kisbéri hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az önkéntes tűzoltók az épületből egy gázpalackot is kihoztak. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Mintegy ötszáz négyzetméternyi területen égett a száraz fű és aljnövényzet a jánossomorjai Iskola utcában kedd délután. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai rövid idő alatt megfékezték a lángokat.

Tehervonatnak hajtott egy kisbusz Pereszteg határában a vasúti átkelőnél szerda délután. A baleset következtében kidőltek a fénysorompó oszlopai. A sopronkövesdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisbuszt, majd a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. A kisbusz sofőrjét könnyebb sérülésekkel kórházba szállította a mentőszolgálat.

Három kamion csúszott egymásba az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 162-es kilométernél, Levél térségében csütörtökön délelőtt. A balesethez a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították az egyik járművet. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Letért az úttestről és árokba borult egy személyautó a 85-ös főút 65-ös kilométerénél, Pereszteg térségében péntek reggel. A gépkocsi kidöntött egy kandelábert és a tetején állt meg. A műszaki mentést végző soproni és a sopronkövesdi hivatásos tűzoltók, valamint a peresztegi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai kerekeire állították és áramtalanították a járművet. Az autó vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

Két személyautó ütközött vasárnap este Győrben, a 83-as főúton. A helyi hivatásos tűzoltók a mentőkkel közösen kiemeltek egy embert az egyik autóból, majd áramtalanították a járműveket. A két személyautóban összesen hatan utaztak, közülük két embert a mentők kórházba szállítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 28. 16:00, csütörtök | Helyi

Ne legyen se bűncselekmény, se baleset áldozata halottak napján!

A rendőrség idén is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy szeretteinkre biztonságban emlékezhessünk.

2021. Október 28. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2021. Október 28. 09:00, csütörtök | Helyi

A hulladékszállítás ünnepi rendje

Mikor tegyük ki a kukát?

2021. Október 27. 13:00, szerda | Helyi

Előzzük meg a Halottak napi, halloweeni tüzeket!

A megemlékezés időszakában fontos néhány apróságra odafigyelni.