Városlista
2019. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2017. November 28. 08:31, kedd | PR
Forrás: Infogyőr

Az esővíz az egyik legértékesebb természeti kincsünk

Az esővíz az egyik legértékesebb természeti kincsünk

Szikkasztó berendezés a csapadékvíz lefolyásának csillapítására, a csapadékvíz átmeneti tárolására.

Az esővíz az egyik legértékesebb természeti kincsünk, amelyet megfelelő módszerekkel különbözőképpen gyűjthetünk, de fel is használhatunk. Magyarországon az átlag csapadékmennyiség kiteszi a 600 mm-t, amely sokszor, a kültéri helységekből pl. útburkolatról az út menti árokba, illetve az egyesített, elválasztott rendszerű csatornahálózatba szennyezetten kerül be. A nagyfokú beépítettség miatt az épületek, az út- és térburkolatok nagyobb mennyiségben akadályozzák, hogy a megújuló természeti erőforrás, a lehullott csapadékvíz a talajba kerüljön, és ott hasznosulhasson. Megfelelő megoldás lehet, ha a lehulló csapadékot lokálisan visszatartják. Lehet a visszatartott esővizet hasznosítani vagy késleltetni, vagy a befogadóba csökkentett intenzitással elvezetni. Az újfajta, modern szikkasztórendszerek minőségi, műszaki és gazdasági értéke egyedülálló. Az újgenerációs ENERGIS szikkasztó-rendszerek új lehetőséget kínálnak a modern és költséghatékony csapadékvíz-gazdálkodásban. A Pureco Kft. által piacra dobott termékek akár egy személy által beépíthetőek, kis tömegüknek köszönhetően ez könnyedén kivitelezhető.

A csapadékvíz helybeni szikkasztására célszerű megoldás a szikkasztó berendezés, melyet a csapadékvíz lefolyásának csillapítására, a csapadékvíz átmeneti tárolására is használhatunk, a csapadékvíz-gazdálkodás első lépcsőfokaként. Általa fenntarthatjuk a csapadékvíz körforgását, nem kell feleslegesen csapadékvíz-csatornát létesítenünk. Nincs szükség átemelőkre sem. Előnye, hogy üzemeltetése egyszerű, valamint kiegészíthető vízvisszaforgató rendszerekkel. Tehermentesíthetjük vele a szennyvízcsatornát, szennyvíztelepen könnyebben üzemeltethetjük. Talajvízszint felett minimum 0,5 méter szükséges a csapadékvíz megfelelő előkezelésére. Elsősorban a nagyméretű rendszerekhez készült az ENERGIS X-Boksz, különösen extrém terhelésre. Kocka kialakítású egy 500 mm átmérőjű ellenőrző és tisztító aknarendszerrel rendelkezik a szikkasztó boksz. Közutak és utcafelületek mentén vonalas vízelvezetőként is megállja a helyét, ugyanakkor az innovatív gyártási folyamat és a rendkívüli terhelhetőség eredményeként alkalmazható víztározásra nagy mennyiségben, vagy a felszín közelében síkbeli szikkasztórendszerként.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 27. 16:00, kedd | PR

Milyen karbantartást igényel egy medence?

Szükség van a medencék otthoni víztisztítására is ahhoz, hogy hosszú ideig élvezhető legyen a víz tisztasága.

2019. Augusztus 27. 09:00, kedd | PR

Vidd be a konyhádba az ősz ízeit!

Nem tudjuk ti, hogy vagytok vele, de ha őszinték akarunk lenni, mi már nagyon vártuk, hogy beköszöntsön az ősz.

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Július 23. 15:00, kedd | PR

Hogyan válasszunk karikagyűrűt?

Mikor felmerül a házasság kérdése, szinte azonnal szerepet kapnak a gondolatokban a lehetséges helyszínek, a viselendő ruhák és ékszerek, a vendéglista és természetesen a karikagyűrűk beszerzésének gondolata.