Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2017. November 28. 08:31, kedd | PR
Forrás: Infogyőr

Az esővíz az egyik legértékesebb természeti kincsünk

Az esővíz az egyik legértékesebb természeti kincsünk

Szikkasztó berendezés a csapadékvíz lefolyásának csillapítására, a csapadékvíz átmeneti tárolására.

Az esővíz az egyik legértékesebb természeti kincsünk, amelyet megfelelő módszerekkel különbözőképpen gyűjthetünk, de fel is használhatunk. Magyarországon az átlag csapadékmennyiség kiteszi a 600 mm-t, amely sokszor, a kültéri helységekből pl. útburkolatról az út menti árokba, illetve az egyesített, elválasztott rendszerű csatornahálózatba szennyezetten kerül be. A nagyfokú beépítettség miatt az épületek, az út- és térburkolatok nagyobb mennyiségben akadályozzák, hogy a megújuló természeti erőforrás, a lehullott csapadékvíz a talajba kerüljön, és ott hasznosulhasson. Megfelelő megoldás lehet, ha a lehulló csapadékot lokálisan visszatartják. Lehet a visszatartott esővizet hasznosítani vagy késleltetni, vagy a befogadóba csökkentett intenzitással elvezetni. Az újfajta, modern szikkasztórendszerek minőségi, műszaki és gazdasági értéke egyedülálló. Az újgenerációs ENERGIS szikkasztó-rendszerek új lehetőséget kínálnak a modern és költséghatékony csapadékvíz-gazdálkodásban. A Pureco Kft. által piacra dobott termékek akár egy személy által beépíthetőek, kis tömegüknek köszönhetően ez könnyedén kivitelezhető.

A csapadékvíz helybeni szikkasztására célszerű megoldás a szikkasztó berendezés, melyet a csapadékvíz lefolyásának csillapítására, a csapadékvíz átmeneti tárolására is használhatunk, a csapadékvíz-gazdálkodás első lépcsőfokaként. Általa fenntarthatjuk a csapadékvíz körforgását, nem kell feleslegesen csapadékvíz-csatornát létesítenünk. Nincs szükség átemelőkre sem. Előnye, hogy üzemeltetése egyszerű, valamint kiegészíthető vízvisszaforgató rendszerekkel. Tehermentesíthetjük vele a szennyvízcsatornát, szennyvíztelepen könnyebben üzemeltethetjük. Talajvízszint felett minimum 0,5 méter szükséges a csapadékvíz megfelelő előkezelésére. Elsősorban a nagyméretű rendszerekhez készült az ENERGIS X-Boksz, különösen extrém terhelésre. Kocka kialakítású egy 500 mm átmérőjű ellenőrző és tisztító aknarendszerrel rendelkezik a szikkasztó boksz. Közutak és utcafelületek mentén vonalas vízelvezetőként is megállja a helyét, ugyanakkor az innovatív gyártási folyamat és a rendkívüli terhelhetőség eredményeként alkalmazható víztározásra nagy mennyiségben, vagy a felszín közelében síkbeli szikkasztórendszerként.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Január 24. 14:55, péntek | PR

Napelemek, amelyek nem csak árammal látnak el minket: mire jó a napkollektor?

A napkollektor a nap energiáját használja fel hőenergia előállítására, mely főleg a háztartási melegvíznél hasznosítható.

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.

2019. December 12. 14:45, csütörtök | PR

2020-ban ismét Alsóörs ad otthont az Open Road Festnek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben.