Városlista
2021. október 28, csütörtök - Simon

Hírek

2021. Szeptember 28. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ittas sofőr Rábapatonán nekiütközött egy autónak, majd kocsijával felborult

Az ittas sofőr Rábapatonán nekiütközött egy autónak, majd kocsijával felborult

Az ütközés ereje a parkoló autót egy ingatlan kerítésének lökte.

Rábapatonán, a Széchenyi utcában közlekedett egy gépkocsi vezetője a Győri út felől a Báthori út irányába vasárnap este. Haladása során járműve sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, ezért egy jobbra ívelő kanyarból kihajtva a gépkocsija feletti uralmát elveszítette. Az útról jobbra letért, majd nekiütközött egy autónak, ami az útpadkán parkolt. Az ütközés ereje a parkoló járművet egy ingatlan kerítésének lökte, míg az okozó gépkocsi az oldalára borulva állt meg. A baleset során személyi sérülés nem történt. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították a rendőrkapitányságra.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.

A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.

Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Címkék: baleset, ittas vezetés

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 28. 16:00, csütörtök | Helyi

Ne legyen se bűncselekmény, se baleset áldozata halottak napján!

A rendőrség idén is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy szeretteinkre biztonságban emlékezhessünk.

2021. Október 28. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2021. Október 28. 09:00, csütörtök | Helyi

A hulladékszállítás ünnepi rendje

Mikor tegyük ki a kukát?

2021. Október 27. 13:00, szerda | Helyi

Felújítási munkák miatt csak korlátozott ügyfélfogadás lesz pénteken a csornai kormányablakban

A NAV-ablak ezen a napon zárva lesz.