Városlista
2022. november 26, szombat - Virág

Hírek

2014. Szeptember 11. 06:00, csütörtök | Belföld

Baleset céges kocsival – ki fizeti a kárt?

Baleset céges kocsival – ki fizeti a kárt?

Céges kocsival történt baleset esetében kit terhel a javítási költség? Erre keresi a választ egy kérdező. Az onlinejogsebesz.hu válaszol. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Jó napot!

Olyan kérdésem lenne, hogy tavaly augusztusba volt egy baleset céges autóval, ami iránt a munkaadó most szeretné behajtani a kocsiban keletkezett kárt. A céges autón nem volt casco (nem tudom kötelező-e), illetve kopott téli gumival kellett használni 35 fokban. Mire kötelezhet, illetve mihez van jogom?
köszönöm

2014. 06. 26.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Az Ön által okozott kár megtérítésére lehet kötelezni, a kérdés az, hogy ebben a kárban milyen szerepe volt Önnek és mekkora a munkáltató felelőssége. A leírtak alapján feltehetőleg a kár megosztásának, vagyis, közös viselésének lehet helye, ez a közös felelősség és ennek a megoszlása azonban csak egyezséggel vagy bírói úton állapítható meg.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 26. 14:02, szombat | Belföld

A MÖSZ arra kéri Novák Katalint, ne írja alá a szociális törvényt

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) nyílt levélben kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az Országgyűlés által elfogadott szociális törvényt, küldje vissza azt a parlamentnek.

2022. November 26. 14:01, szombat | Belföld

Wladár Sándor lett a Magyar Olimpiai Bizottság új alelnöke

Hetvenöt igen, öt nem szavazat és három tartózkodás mellett egyetlen jelöltként Wladár Sándor olimpiai bajnokot, a Magyar Úszó Szövetség elnökét választották meg a MOB új alelnökének a szervezet szombati közgyűlésén.

2022. November 25. 14:51, péntek | Belföld

Kölyökkutyákat talált a NAV egy román autóban

A pénzügyőrök a 61-es számú főút Fejér megyei szakaszán ellenőrizték azt a román kocsit, aminek átvizsgálásakor a csomagtérben hét, alig hathetes bichon jellegű kutyát találtak.

2022. November 25. 14:44, péntek | Belföld

Autókerekek felnijében próbált cigarettát becsempészni egy ukrán férfi Záhonynál

Egyedi és új módszerrel kialakított rejtekhelyen, autókerekek felnijében próbált cigarettát becsempészni Magyarországra egy ukrán férfi a záhonyi határátkelőhelyen