Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. December 20. 12:29, kedd | Helyi
Forrás: Kapuvár Berg Gusztáv Szakiskola

Berg Szakmai Nap

Berg Szakmai Nap

A Berg Gusztáv Szakiskolában, Kapuváron évek óta megrendezésre kerül a Berg Szakmai Nap.

Báró Berg Gusztáv 1828. december 17-én született. A szakmai nappal az iskola tiszteleg a város jótevőjének és az iskola névadójának emléke előtt.

Ez a nap egyrészt a diákoknak szólt, akik ezen a napon különböző szakmai bemutatókon, üzemlátogatásokon, kiránduláson vettek részt. Nem másodsorban ezen a napon számolt be az iskola a 2011-es évről kiemelt támogatóinak és partnereinek.

Külön köszönet illeti azokat a cégeket, szakembereket, akik elhozták az iskolába a különböző szakmák legújabb anyagait, ismertették a legújabb technológiákat. A diákokat szembesítették azzal, hogy milyen felkészültséggel, szakmai tudással tudják majd megállni a helyüket választott szakmájukban. Köszönet illeti azokat a cégeket is, melyek beengedik a tanulókat a különböző munkahelyekre, s ott a tényleges munkavégzéssel is megismerkedhetnek. Felsorolásszerűen: Schwarzkopf Gyula festő mester, vállalkozó, Kapuvári Hús Rt., Leier Hungária Kft., Jaf Holz Ungarn Kft., Hotel Sopron, Harrer Csokoládéműhely, TriArt Bt., LV Metal Kft

A délutáni program már hagyományosan a beszámolóval folytatódott, Nagyné Szabó Nikoletta igazgató köszöntő szavai után az iskola gazdasági vezetője, Szakács Istvánné beszámolt a Szakképzési Hozzájárulás 2011 évi felhasználásáról. Kirkovics Ferencné MICS vezető a Minőségbiztosítási Csoport munkáját ismertette. A minőségbiztosítás kiemelten foglalkozik a partnerek elégedettségének felmérésével és az iskola eredményeinek összesítésével. Többéves adatok támasztják alá a csoportvezető az iskola erősségeit, s utal a gyengeségekre is.
Meghívott vendég-előadók Medgyesi Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Szakképzés-szervezési Társulás munkaszervezet-vezetője és Illés János a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kapuvári Kirendeltségének vezetője. Mindkét vendég évről évre hasznos új információkkal szolgál munkaterületükről, a szakképzésben bekövetkező változásokról.
Ez a nap lehetőséget biztosított a partnereknek konzultációra, egyes gondok és előkerülő problémák megvitatására, de elsősorban az iskola és partnerei közötti jó viszony további erősítésére.

A Szakmai nap állófogadással zárult. Az állófogadáson felszolgált ételek és a terítékek a vendéglátó szakmacsoport diákjait és felkészítő tanárait dicsérik.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!