Hírek
2011. Február 16. 11:39, szerda |
Helyi
Forrás: Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület
Böllérmáj Fesztivál Kapuváron
Kapuvár és a térség védjegyévé tennék a böllérmájat. Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első "Böllérmáj Fesztivált" február 12-én szombaton Kapuváron.
Képgaléria megtekinthető itt
Nagy sikere volt a kezdeményezésnek a vállalkozó kedvű vendéglősök, és a kóstolni vágyó látogatók között is. A böllérmájat az 1960-as években kezdte készíteni a kapuvári Gulyás Csárda akkori legendás vezetője. Az étel legfontosabb összetevői a máj és a velő. A kezdetektől legendás étel volt, sok átutazót állított meg Kapuváron, akik először megkóstolták a helyi specialitást, majd később emiatt álltak meg a Gulyás Csárdánál.
A fesztiválra 14 főző csapat nevezett. A vendéglősök elmondták, hogy a rendezvény óta újra egyre többen rendelik meg náluk ezt az ételt.
A rendezvényről a következő fotókat Turbók Attila (Kisalföld) készítette
Ezek érdekelhetnek még
2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi
A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról
56 klub 612 versenyzője küzdött.
2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi
Pörgesd fel az agyad!
Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.
2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi
Állásbörze - a legújabb állásajánlatok
A heti Szuperinfóból
2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi
A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese
Speedmarathon