Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Július 07. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: hvg.hu

Bontásra készülnek az arab vevők Kapuváron?

Bontásra készülnek az arab vevők Kapuváron?

A húsiparban azt mondják, kábítás, hogy az új arab befektetők újraindítják a kapuvári húsgyárat.- írta mai cikkében a hvg.hu.

Szinte mindenki bontásra számít, sokak szerint erre utal a befektetők magyar segítője is, aki büntetett előéletű, és állítólag részt vett már hasonló projektekben. De mi vesz rá valakit, aki erőműre feni a fogát, hogy vegyen egy húsgyárat, a sertésre felszerelt üzemet átalakítsa marhafeldolgozóvá, pedig a környéken nincs is igazán marha?

Nagyon furcsa történet bontakozik ki Kapuváron. A két éve bedőlt húsüzem vagyonát és márkaneveit a szaúd-arábiai Adib Zid Albarazi és a szír M. Amir Jamal Alddin vette meg májusban 650 millió forintért. A nagy húsüzem a történet ismerői szerint abba bukott bele 2012 őszén, hogy inkább a pápai húsgyár megmentésére volt politikai akarat. A húsiparban azt is beszélik, hogy kábítás a kapuvári húsgyár újraindítása, és a vevők célja valójában a „bontás”, magyarán az üzem eladható részeinek, gépeinek kiszerelése és eladása.

Az arab vevők az ügyletet lebonyolító Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. szerint vállalták, hogy működtetni fogják a gyárat. Feltételezhetően ezért kapták meg jóval olcsóbban azt a vagyont, amelyet korábban 2 milliárd forintért hirdettek meg eladásra, többször is, de csak most sikerült vevőt találni rá. Viszont a húsiparban azt mondják, semmilyen szankcióval nem jár, ha a befektetők nem tartják a vállalást. Kovács Csaba, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. ügyvezetője a hvg.hu kérdésére el is ismerte, hogy a befektetők valóban nem vállaltak garanciát. Kovács szerint nem kényszeríthették őket erre, ez nem várható el tőlük. Az ügyvezető is hallotta a bontásról szóló pletykákat, de úgy vélekedett, hogy az arab befektetők olyan árat fizettek, ami alapján nem bontással szabadulnának meg a vagyontól.

Megkerestük az arab befektetőket, és érdeklődtünk a terveik felől, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz. Az interneten nem találtunk más országokban érdekeltségeket a nevükön. A húsgyár teljes vételárát július 5-ig kell kifizetniük, az előleget már kifizették.- írta a hvg.hu.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.