Városlista
2021. szeptember 29, szerda - Mihály

Hírek

2012. Március 08. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Csak piaci nyomásra lesz IMF-hitel?

Csak piaci nyomásra lesz IMF-hitel?

Továbbra is megy a találgatás a Magyarország és az IMF, valamint az unió közötti megállapodásról.

Mint ismert, a magyar kormány illetékesei többször úgy nyilatkoztak, rajtuk nem múlik az egyezség. Szó volt arról is, hogy már márciusban elkezdődhetnek a tárgyalások, amelyek április végén záródhatnak le. Az időpontokról szélsőséges vélemények is napvilágot láttak – írja a Magyar Hírlap.

Németh Dávid az ING vezető elemzője azt mondta, a kormánynak nem érdemes várnia, bár látszik, ha kisebb a piaci nyomás, kevésbé peregnek az események a megállapodás körül. Az elemző szerint: csökkenteni kell az ország finanszírozási költségeit. Jó pár hónapig elég lehet még az állam pénze, főként, ha ide számoljuk a Mol-részvények lehetséges értékesítését. Ebből több százmilliárd folyhat be, és számolni lehet még valamennyivel a magánnyugdíjpénztárak porfóliójából. Ezzel együtt Németh Dávid szerint rosszabb lehet a kormány alkupozíciója, ha minden tartalékát felégeti a tárgyalásokig. Londoni elemzők szerint a harmadik negyedévre tolódhat ki az új IMF/EU-program indulása a várhatóan többfordulós, időigényes tárgyalások miatt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 28. 18:08, kedd | Belföld

Szalmonella miatt visszahívtak egy terméket

Szalmonella szennyezettség miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívja és a forgalomból is kivonja 95 grammos kiszerelésű BBQ borsdaráló steakbors elnevezésű termékét

2021. Szeptember 28. 17:10, kedd | Belföld

Folyamatosan nő a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

Lassú ütemben, de folyamatosan növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve kedden a honlapján.

2021. Szeptember 28. 15:00, kedd | Belföld

Hatvan település részvételével rendezik a Nemzeti Vágtát

Hatvan magyarországi és határon túli település részvételével rendezik a hétvégén a 14. Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén

2021. Szeptember 28. 08:50, kedd | Belföld

Közjogi tárgyú törvénymódosításokról tárgyalnak a képviselők a parlamentben

Az Országgyűlés kedden öt előterjesztés általános vitáját bonyolítja le.