Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2017. November 28. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Castrum SC Kapuvár

Csipeszharcban kiválóak voltak a karatés ovisok

Csipeszharcban kiválóak voltak a karatés  ovisok

A Castrum Ovikaratésok Budapesten harcoltak.

A 2017-es Újbuda Karate Kupán 5 ovikaratés, és 11 utánpótlás versenyző képviselte a kapuvári Castrum SC-t a hétvégén Budapesten. Sokan életük első versenyén léphettek tatamira, ennek ellenére még a legkisebbek is harciasan küzdöttek. 7 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzérmet gyűjtött a Castrum csapata.

Csipeszharcban mérték össze tudásukat a legfiatalabbak. (felső képünk) Így a reakciót, pontosságot, gyorsaságot és a koordinációt igénylő versenyben már a legfiatalabbak is jeleskedtek. A Castrum Ovikaratésai Hadarics Ferdinánd, Serfőző Lia és Szántó Ádám aranyérmet, Németh Zalán, Kiss-Mihály Bálint pedig bronzérmet szereztek.
(Csipeszharc: 2-2 csipesz van felcsíptetve a versenyzők felkarjára és térde fölé. Az 1 perces küzdő idő alatt ezeknek a megmaradására kell vigyázniuk, illetve ellenfelükről begyűjteni a csipeszeket. A versenyt 3 bíró felügyeli, és dönti el, ki volt a gyorsabb, pontosabb és ügyesebb.)

Teljes védőfelszerelésben is küzdöttek a pontokért

A nagyobbak már éles küzdelemben mérték össze tudásukat, és sokszor az olimpiai játékokhoz illő szurkolással vetekedett a hangulat. Az első versenyes Bacsó Márton, és ifjúsági korcsoportos klubtársa Csonka Lili óriásit küzdöttek. Csak hajszál választotta el őket a dobogó legfelső fokától.
Aranyérmesek: Németh Virág, Szücs Hanna, Nyikos Eszter, Fandák Ajándék
Ezüstérmesek: Kovács Kitti, Bacsó Márton és Csonka Lili (utóbbi versenyző a különdíjat is kiérdemelte teljesítményéért!)
Bronzérmesek: Serfőző Hanga, Serfőző Zalán, Németh János és Bertha Lili

- Nagyon dinamikusan harcoltak legfiatalabbjaink, elszántan gyűjtötték a csipeszeket ellenfeleikről, aminek a szépen csillogó érmek lettek az eredményei. Az utánpótlás versenyzők is bizonyították felkészültségüket. Az ő küzdelmeik során elsősorben nem a helyezést tartottam fontosnak, hanem inkább a taktikai, technikai megoldásokra voltam kíváncsi. Nem okoztak csalódást számomra, és büszke vagyok rájuk, hogy mindannyian a Castrum SC Kapuvár ügyes versenyzői. – értékelte Sensei Pantelics Péter edző a hétvégi versenyt.

Küzdelem teljes védőfelszerelésben

Az ovikaratés bajnokok

A teljes Castrum csapat

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 28. 16:45, szombat | Helyi

Árokba borult egy személygépkocsi Rábakecöl térségében

Csúszósak az utak, vezessünk óvatosan!

2020. November 27. 16:00, péntek | Helyi

Az utasok elégedettségét méri a GYSEV

Kérdőív kitöltését kérik.

2020. November 27. 13:00, péntek | Helyi

Megjelentek a január 1-től induló lakásfelújítási támogatás részletei

Önerő nélkül is kihasználható a teljes 3 milliós támogatás.

2020. November 27. 09:00, péntek | Helyi

Két körözött férfit fogtak el a csornai rendőrök

Csornán és Szilsárkányban buktak le a körözött személyek.