Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 22. 07:13, vasárnap | Bulvár
Forrás: STOP / Új Ász

"Damu meg lett szívatva" - Visszhangzik a börtön fala

Damu Roland szerettei egyetlen napért esedeznek, hogy méltón elbúcsúzhassanak a kórházból börtönbe hurcolt színésztől.

Ruttner György meglátogatta a Venyige utcába szállított Rolandot, aki beérkezése óta nem cserélhetett fehérneműt és tisztálkodószerei sincsenek. Damu vérnyomása az egekbe szökött.

- Nincs jól, és megdöbbentette, hogy ilyen megalázó módon csukták le. Hangsúlyozom: a börtönben is folytatják a kórház által megkezdett kezelést, ami a bíróság szerint nem volt indokolt. Megkapta az eddig szedett gyógyszereit, és ezen felül még a magas vérnyomására is adtak neki tablettát. Azt mondta, nagyon gondosan ellátták. Kérelmezte, hogy amint stabilizálják az állapotát, minél előbb dolgozhasson, persze kérdés, hogy ezt mennyire teszi majd lehetővé az egészsége. Másodmagával van egy zárkában, a rabtársak úgy fogalmaznak: "Roland nagyon meg lett szívatva" - mesélte az Új Ásznak dr. Ruttner György, aki folyamatosan tartja a lelket Damu édesapjában.

- Rudi bácsi szinte könyörögve kér arra, hogy próbáljam elintézni, hogy Rolandot legalább egyetlen napra engedjék ki, hogy elbúcsúzhasson tőle. Ugyanezt kéri az idősebb fiának édesanyja, Anikó is. Ezért is adtam be a fellebbezést az Ítélőtáblához, hogy legalább egyetlen napra ki tudjon jönni és emberi módon visszamehessen a rácsok mögé. Ne felejtsük el, hogy úgy hurcolták el a kórteremből a börtönbe, hogy ruhát és tisztálkodószereket sem tudott magához venni, ugyanabban az alsóneműben van már második napja, amiben behozták - tette hozzá az ügyvéd.

Új Ász / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára